Trening må til, nye matvaner innarbeidet

Uken er godt i gang og i går kveld var det valpekurskveld nummer to. I dag har jeg kjøpt nytt kobbel, og vi skal begynne å trene litt på å gå i bånd..  🙄
Det har overhode ikke vært prioritert, og jeg ser jo at vi kanskje kan ha litt nytte av å øve litt på det. Innkalling er også noe vi bør prøve å få til litt bedre, frøken «skal bare» har litt god tid når hun skal komme. Der er det nok både henne og oss, men klart vi kan øve litt bedre på det, og ikke minst øve mer.
Når det er sagt, hva vi må og bør trene mer på, så må jeg bare si at Jen er veldig enkel å ha med å gjøre på kurset. Jeg skal ikke si at det ikke var enkelt forrige gang jeg var på valpekurs, men det er to helt forskjellige opplevelser. Skal skrive mer om det og slik senere..


Matvaner

Jeg har fått tørrfôr og våtfôr (vom og hundemat) hele tiden, men nå har vi sluttet med ett av det. Vi merket at det ofte var litt løst når Jen var på do, og jeg husket at Amanda ikke kunne spise noen tørrfôr typer uten å få løs mage og/eller diaré om hun ikke fikk vom og hundemat til. Og om hun spiste bare vom og hundemat fikk hun nesten forstoppelse, og måtte ha en del olje til. Hos Jen ble det veldig ofte litt for løst i løpet av dagen, selv om vi prøvde å regulere mengden.
Jeg syntes dette var litt dumt, siden jeg hadde så stor tro på tørrfôret vi begynte med. Det er ikke alle hunder som fungerer på alle typer fôr, så jeg begynte å tenke litt på hvilket fôr vi kunne prøve. Man kan ikke bare fortsette på et fôr som ikke fungerer, selv om det skal være bra.
Men noe «skurret», så bare for å se så kuttet jeg helt ut vom og hundemat i 1 1/2 dag, Jen har aldri hatt så fin og fast avføring som akkurat da. Så vi sluttet bare med vom og hundemat, og siden da har det bare vært fast og fin avføring, og ikke mer i mengde heller.
Så der bommet jeg totalt, var helt motsatt av hva jeg trodde. Så igjen, ingen hunder er like.


Jen har også fått seg «fast» plass i sofaen (hun sover et annet sted i sofaen) Det tok litt tid før jeg forsto hvorfor, for jeg syntes det var en litt merkelig plass å være så opptatt av

DSC_0581 (800x461)

Hun pleier å bare sitte der, uten noe i kjeften sin, men akkurat her så måtte hun ha litt selskap..
Det er jo vinduer der, som hun ser gjennom, men det er bak huset, og der er det ikke så mye spennende å se 😎 Men man kan se riksveien på andre siden av elven, gjennom skogen.. og Jen sitter faktisk og følger med på trafikken på riksveien. Det er jo litt mer trafikk etter den veien, mot den som vi har på andre siden av huset, og hvem vet, kan jo hende hun ser noen kjente.. 😉


Jeg fikk sporlinen min i dag, og den er flott som jeg håpet på. Så får bare håpe den fungerer også.. Kommer selvsagt bilde av den, bare jeg får det innpå maskinen.

8 kommentarer om “Trening må til, nye matvaner innarbeidet

 1. Jen er lik Nairo når det gjelder V&H, han blir også løs i magen av det dessverre.
  Det kan nok være at hun følger med på elva også, hun grubler nok på hvordan hun skal fiske når sesongen starter 😉
  Sporliner har det med å fungere fint, uansett hvordan de er, så lenge de er glatte 🙂

  Liker

  1. Ja stemmer det, Nairo blir også det. Men stort sett så leser og hører jeg om det motsatte, så jeg trodde jo at det var slik her også. Det var jo mye pga erfaringen jeg hadde med Amanda jeg bare gikk ut fra at det var slik, tenkte ikke på det motsatte, og ga bare mer vom og hundemat.. haha.
   Skal se hun blir en skikkelig storfisker 😀 Men er så lite vann i elva nå at man knapt nok ser vannet, men det endrer seg nok fort fremover nå.
   Joda, men denne kommer nok til å fungere ekstra fint *host*, eller det motsatte..

   Liker

   1. Jeg ville jo trodd det var mer normalt å bli løs av magen av V&H siden det også, sånn egentlig, er løsere i konsistensen enn tørrfôr, men jeg tenker nok at begge deler er normalt så lenge du stort sett leser om hunder som blir harde i magen av det og jeg stort sett leser om hunder som blir løse i magen av det 🙂
    *ler* Du legger mye press på denne stakkars sporlina :p

    Liker

    1. Hehe, ja der sa du noe. Det jeg har lagt mest merke til er alle tips og råd om olje, siden det blir så hardt at hundene sliter med å få det ut igjen.
     Men jeg hadde tenkt å over på bare tørrfôr uansett med tid og stunder.. litt enklere når man er ute å reiser litt.. Er jo greit med litt variasjon også, men kommer til å prøve med annet rått nå og da, for hun liker det veldig godt.
     Ja du aner ikke, eller du begynner vel å ane litt 😛

     Liker

     1. Nairo liker det også godt, men det hjelper ikke når det bare renner ut av han igjen. Og olje hjelper ikke akkurat på dét, kan du si :p
      *ler* Alle spor-utfordringer har løsningen sin i lina 😀

      Liker

      1. Bør ikke gi han slik olje nei, kan bli mindre morsomme følger 😛 Men heldigvis finnes så mye variert annet fôr. Og han fungerer veldig bra på det andre foret enda?
       Jepp 😀

       Liker

       1. Han fungerer knallbra på det tørrfôret han får nå! Spiser med god apetitt stort sett hver dag, magen er fin og det som kommer ut er fint. Han er litt blass i pelsen for tiden, men det kommer nok heller av røyting. Er på tide å bade han snart, men det blir en så stor utfordring for min kropp for tiden at jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal få det til. Og Eileif klarer det ikke alene.
        Knallfarger på linene! Klart de fungerer!!! 😀

        Liker

        1. Ja det er nok tiden for røyting nå, oppdaget plutselig noen små hauger med pels i hjørnene inne her nå.
         Ja er nok litt mer «jobb» med Nairo og bading enn den pelsen jeg er vant til. Synes det kan være galt nok med kort pels, er så redd for å ikke få ut all shampoen.
         Ja ikke sant! 😀

         Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..