Valpeutstyr og sportsinteresse

Jeg synes jo at det er litt morsomt med utstyr til hund, og kjøper helt sikkert en del som ikke nødvendigvis er så nødvendig.. Nå som vi skal ha valp igjen så ser jeg på mye forskjellig som er fint og flott 😀 Har blant annet funnet den flotte selen 😛 Men må vente med alt slik til vi vet litt mer om størrelse. Jeg ser litt på størrelser og sjekker med målbåndet.. og tenker at nei, så liten kan ikke valpen være, eller det motsatte, stor er den ikke når den er åtte uker.
Første måneder er det uansett en del som må skiftes ut etterhvert som valpen vokser, så er litt begrenset hva man bør kjøpe. Halsbånd gikk det en del hos Amanda, vet ikke hvor mange vi hadde før hun ble voksen, men det var en del. Dessverre er de vi hadde første tiden brukt til andre ting eller ødelagt. Jeg vet jo at de uansett hadde vært for store første tiden til den nye valpen, men slik etterhvert kunne de passet. Men enkle halsbånd er det ikke all verden for.
Jeg må se om jeg finner igjen den flotte sengen Amanda hadde første tiden, skal det være så skal det være.. man kan ikke bare ta hva som helst liksom. Se bare hvor godt Amanda sover i den fantastiske sengen sin

img_3619-800x535

Vi snakker om kvalitet..
Det blir nok mye tepper og dyner, igjen.. valp er (som oftest) valp.
Amanda sov alle steder til og med som valp, midt på stuegulvet, på føttene våre, under bordet osv.


Jeg er ikke så veldig interessert i sport på tv lenger, jeg visste ikke engang at det var noen norske som kunne vinne av kvinnene på Tour de Ski.. Jeg var ute i dag, og når jeg kom inn hadde Heidi Weng vunnet, ni minutter før jeg kom inn o_O
Jeg hadde fått med meg at Norge hadde muligheten til å vinne på mennene sin Tour de Ski da, så da satt jeg å fulgte med, Norge vant ikke.. Men så interessert ble jeg plutselig, at jeg nå fant ut at jeg har sett både kvinnene og mennene sine jaktstarter tre ganger.. og samme vant hver gang, merkelig det der..

 

 

 

6 kommentarer om “Valpeutstyr og sportsinteresse

  1. Det er snodig hvor moro det er å kjøpe til ny valp! 😀 Og like snodig er det at man ender opp med å bruke omtrent halvparten av det 😉 Men ja, det er vanskelig når man ikke helt vet størrelse. Det går jo an å høre med oppdretter om ca halsmål, så har man noe å gå ut ifra.

    Liker

    1. Jeg kjøpte merkelig nok ikke så mye til Amanda som valp (mye er relativt..), men hun vokste jo så fort! Halsbånd, seler og kobbel.. spesielt kobbel gikk det utrolig mye av.
      Ja regner med at vi får visst slik ca størrelse etterhvert, jeg har jo ikke peiling. Noen ganger synes jeg valpene ser så små ut, og så plutselig er de store synes jeg.. De vokser jo så fort nå i denne perioden og frem til de blir leveringsklare også.
      Ellers har jeg tatt vare på stort sett alt som er brukbart av hundeutstyr, men det hjelper svært lite akkurat denne gangen, hehe.

      Liker

  2. Jeg tror faktisk vi hadde det samme skinnhalsbåndet til Nairo fra vi fikk han og frem til han begynte med sele. Jeg liker veldig godt de tynne skinnhalsbåndene, det er enkelt å lage flere hull i de, og de slites nesten ikke.
    Når det gjelder kobbel holder jeg en knapp på skinn eller tynn kjetting til valp på grunn av tygging. Men det er jo en smakssak, og dere har jo vært gjennom dette så mange ganger at dette kan dere 🙂
    Jeg har også tatt vare på mye etter Arkas, men noe av det vil aldri bli brukt igjen da det var Arkas sitt og jeg klarer ikke helt å se en annen hund med det. Blir sikkert det samme den dagen Nairo er borte.

    Liker

    1. Vi hadde slike helt enkle sorte halsbånd til Amanda, men så kjøpte jeg ett i skinn som var nesten likt, men det utvidet seg litt etterhvert, og så ble det stivt.
      Skinnkobbel synes jeg er flott, men forferdelig dyrt når man har valp.. tynn kjetting prøvde jeg en gang, men det må jo være veldig vondt å bite på.. så det brukte vi ikke mer, hahahaha. Gikk for slike litt brede kobbel, som holdt noen bitt.. og så ble det knytt en del knuter 😛 Men den valpen vi skal ha nå er nok ikke slik den, den kommer ikke til å bite noe i det hele tatt, det er jeg heelt overbevisst om. Hm, men da kommer Tore til å skryte av at hunden «hans» ikke biter.. så slik sett er det greit at den biter litt 😛
      Halsbåndet jeg fikk laget til Amanda blir nok ikke brukt til andre noen gang, står ikke navn på det, men det var så hennes.. ellers har Kaos brukt forskjellig.
      Er jo ikke lenge siden vi hadde valp, men på en annen side virker det veldig lenge siden, så jeg grugleder meg 😀

      Liker

  3. Jeg har aldri hatt problemer med skinnhalsbånd, hverken at de har utvidet seg eller blitt stive.
    Valpekobbel i skinn kan man bruke til mange valper i årenes løp, så det blir ikke så dyrt i lengden. Og tullejente, hele meningen med kjettingkobbel er jo at de skal lære seg å ikke bite! 😀 Eller så er det en god tilvenning til å ha forskjellige materialer i munnen, fint hvis dere skal trene inn metallapport 😉
    *ler* Du får klage på at den biter i kobbelet når du går tur med den (selv om den eventuelt ikke biter), så Tore ikke får den gleden :p

    Liker

    1. Sikkert noe med hvilket/hvordan skinnet er, var bare noe billig det også. Pøh, valpekobbel i skinn bites lett over 😛 Og da blir det dyrt da 😉
      Amanda var nok litt mye med den kobbelbitingen, men fy søren hvor rask hun var, og effektiv..
      Hehe, ja jeg vet, men jeg syntes ikke noe om at det skulle være så ubehagelig.. for ikke snakke om at jeg ikke stolte på at hun skulle synes det var ubehagelig nok, så det gikk utover tennene.
      Hehe, ja spørs det.

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..