Vi roter oss bort, og julekalender

I går når jeg gikk hjem fra jobb så kom jeg til å tenke på at det var da dumt jeg ikke hadde Kaos med, når jeg først var ute å gikk. Så i morges ble han med i bilen, og når jeg var ferdig på jobb så gikk jeg ned til Tore og tok med Kaos og gikk hjem.
Det er litt mørkt på den tiden av døgnet, og jeg går jo i mine egne tanker.. så jeg gikk bare etter Kaos jeg, noe om skulle vise seg å ikke være så lurt! Vi passerte en varebil med henger som sto rolig, Kaos syntes han skulle vært borte ved hengeren og markert litt, synd for han så synes ikke jeg at det tar seg ut å oppføre seg slik, så vi gikk bare raskt forbi. Så gikk vi litt til, og jeg oppdaget plutselig en fremmed port.. og når jeg så meg rundt så var det bare fremmede bygninger rundt meg 😯 😯 😯
Jeg visste jo at vi fremdeles var nede i industriområdet, men ante ikke hvor eller hvordan vi havnet der, vil si det var jo Kaos sin feil! Det var bare å late som ingenting, er sikkert helt vanlig å lufte hunder der.. vi snudde og gikk tilbake til vi kom på riktig vei igjen. Når jeg så hvor vi tok feil vei så skulle jeg ønske jeg kunne skrevet at det var helt naturlig å ta feil, men det var det ikke i det hele tatt. Jeg bestemte retning og vei til vi kom opp til gang og sykkelveien 😛

dsc_0031-1-450x800Skulle tro det kom til å gå unna med drahjelp.. men det var så mye «avislesing» på Kaos underveis at det tok sin tid. Han måtte selvsagt på do også! Heldigvis hadde jeg tenkt litt, så jeg tok med noen hundeposer fra bilen når vi gikk. Jeg bruker ikke å ha med slike poser når vi er ute å går.. Hadde han ventet til vi hadde kommet lenger hadde det ikke vært noe problem, men selvsagt måtte han bare, ved gang og sykkelveien. Ikke noe sted å kaste det heller, så posen ble pent med hele veien hjem.
Når vi var nesten hjemme ble Kaos plutselig veldig ettertraktet, var ei som bare måtte hilse på. Kaos ble jo selvsagt veldig blid av å være så populær 🙂 (bilde i EFIT innlegget)

Både jeg og Kaos er forhåpentligvis bra synlige, han har sele med refleks foran, oppå og på siden, refleks på hele halsbåndet, og en lykt, og jeg har refleksvest på. I dag snødde det en del når vi gikk hjem (så veldig koselig å gå i slik vær 😀 )så da er det enda viktigere å ha skikkelig refleks/lys. Jeg håper jo at de som kjører bil kjører etter forholdene også, de ville dyrene har ikke på seg refleks, og dessverre en del både voksne og barn som heller ikke har på seg refleks.

Tidligere denne uken kom jeg på så god idé til et blogginnlegg, når jeg leste dette innlegget fra Kjersti. Det minnet meg om en EFIT, så jeg bestemte meg for å prøve det i dag, siden det er første dagen i desember.
Det blir ikke så veldig spennende tror jeg, men litt morsomt å gjennomføre. Jeg burde kanskje ha planlagt litt bedre, så jeg kunne ha vartet opp med en overraskelse eller to. Men hvem vet, det kan jo komme før eller siden.. Jeg er jo ikke ferdig med dagen heller, så innlegget kommer ikke før sent i kveld, eller i morgen.
Det jeg synes er litt morsomt med slike EFIT er at man tar en vanlig dag, og ikke konstruerer noe for at det skal være veldig spennende eller morsomt. Men noen ganger dukker det jo opp morsomme og interessante saker på vanlige dager også.


Julekalender

Har vært så mye skriverier om julekalendrene på tv. Mange er nostalgiske og vil gjerne ha tilbake den «gode gamle», spesielt «Jul i Skomakergata» er det mange som vil ha igjen. Jeg er i aldersgruppen som husker den godt, og den var veldig bra, den gangen den gikk! Tidene forandrer seg, ungene forandre seg, alt forandrer seg. «Jul i Skomakergata» er dessverre ikke så aktuell lenger, det er ofte slik at det man har gode minner fra, og syntes var veldig bra, ikke alltid blir det når det gjentas. Gode minner bør noen ganger forbli gode minner. Og for de som ivrer så veldig mye over «Jul i Skomakergata», kjøp den på DVD, last den ned fra nett, se en episode hver kveld i desember. Kan sees blant annet her
Det har vært noen veldig fine julekalender serier på tv etter denne, jeg har jo sett på noen av de… Siste årene har jeg ikke sett på så mye, men tror jeg skal se på litt av den nye som er på NRK i år, «Snøfall», den ser ut til å være veldig bra. Kan lese om den blant annet her (Aftenposten) og her (Dagbladet)

2 kommentarer om “Vi roter oss bort, og julekalender

 1. Jeg må jo bare le av deg, klare å rote deg bort på en vei du har gått og syklet utallige ganger før. Flink du! :p
  Åh, gleder meg til å lese EFIT-innlegget!
  Jeg er forsåvidt enig med deg i at en del ting som var bra før, ikke nødvendigvis er bra nå. Men så tenker jeg også at Jul i Skomakergata kunne gått igjen for oss voksne sin del, ikke nødvendigvis for dagens barn. Men, det går selvsagt an å se den på andre måter, som du sier 🙂

  Liker

  1. Tore viste meg kart over stedet i kveld, og jeg så forsåvidt hvorfor jeg ikke merket at vi gikk så feil, men hadde det vært dagslys håper jeg virkelig ikke at det hadde skjedd. Men på en annen side, jeg jobbet nede der i flere år, og gikk ofte hjem på kveldstid når det var mørkt, og aldri tatt feil.
   Tja, det blir ikke så spennende tror jeg, men litt morsomt. Tror ikke det blir så ofte jeg gjør det.. men en sjelden gang 🙂
   Det jeg husker best fra Jul i Skomakergata er Tøflus og persillen.. og Jon Blund.
   Ja nå har jo NRK tre kanaler å sende på, og julekalender for voksne kan jo sendes på et annet tidspunkt på kvelden også. Men likevel tror jeg en del hadde blitt skuffet, pga høye forventninger med tanke på at man husker det som noe «så veldig bra».
   Jeg så litt på den nye julekalenderen i kveld, og den virket veldig interessant.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..