Et cachehelvete

For noen er Skjåk et cacheeldorado, for andre et cachehelvete.
Jeg fikk et lite hint om en logg i dag, som var litt spesiell, eller rettere sagt deler av loggen. Jeg gikk inn å fant cachen og leste loggen

«..Noen vil kanskje se på Skjåk som et cacheeldorado, men med den teppebombingen som har foregått der, hovedsaklig av caher uten annet formål enn å gi +1 i statistikken og kanskje fylle en sektor i 360° vil jeg heller si det er et cachehelvete. Så det var godt å komme seg derfra igjen…»

Det første jeg tenkte etterpå var: jøss, hva i all verden!?
Dette er deler av en logg som godt som «slakter» hele området her ang caching, og ikke engang med å være veldig kritisk til cachene i området her så klarer jeg å forstå denne loggen.
Selvsagt har mange forskjellige meninger om dette med hvordan og hvor cachene skal være, men fra å ikke like en cache eller et område, til å skrive noe slik i logger, det gjør meg egentlig litt forbauset.
Jeg er ansvarlig for over halvparten av alle cachene her, og slik sett burde jeg jo føle meg truffet, men jeg synes bare loggen er dum og fjollete, og etter å ha tenkt litt, litt morsom.

Konstruktiv kritikk på enkelt cacher skjer en og annen gang (og det synes jeg er helt greit), eller sure kommentarer på dnf logger..
Jeg har i noen få tilfeller endret cache/område pga tilbakemeldinger som jeg synes har vært helt greie. Jeg har også gikk tilbakemeldinger i logger selv, og jeg håper virkelig jeg har klart å gjøre det på en grei måte. Mye handler om hvordan man uttrykker seg, og da selvsagt hvordan man blir oppfattet. Skriver man en slik logg som denne over her så synes jeg man bare blir en sur og useriøs cacher.

Jeg er jo faktisk litt stolt over at vi har klart å få til så «mye» her, og har jo skrytt en del av hvor stor variasjon vi har på cacher, og områdene som cachene ligger på, så det blir jo litt morsomt med en slike logger for området 😛

 

Jeg får vel bare ønske velkommen til cachehelvete Skjåk! XD

dsc00412-1024x683

 

 

 

10 kommentarer om “Et cachehelvete

  1. Jeg gleder meg til hver eneste cache i deres cachehelvete!!!
    Ærlig talt, sånne logger er bare tåpelige. Surmaga folk som ikke evner å se forbi seg selv og sin egen interesse. Helt greit at noen ikke liker Pet i gran på en rasteplass. Helt greit at noen ikke liker D5 Mysteryer. Helt greit at noen ikke liker nanoer på skilt. Helt greit at noen ikke liker en large-boks en mil fra nærmeste parkeringsplass. Men det er jo det som er det geniale med denne hobbyen, det finnes noe for enhver smak!
    Nå har jeg bare tatt en brøkdel av cachene i Skjåk, men jeg kan ikke si annet enn at det har gitt meg en enorm variasjon i funn. Lette park&grab, fjelltur, rive-av-seg-håret-vanskelige, latterfremkallende, informative, naturskjønne, oppfinnsomme. Så det skulle egentlig vært ganske interessant å vite hvordan denne personen har planlagt sin cachetur i Skjåk og hvilke cacher vedkommende faktisk har tatt, for å vite bakgrunnen for denne loggen.
    Og det som er litt ekstra interessant, er jo at vedkommende tydelig må være en litt erfaren cacher, siden han/hun vet om 360-challengen, og de fleste erfarne cachere jeg vet om pleier ikke å være så surmaga.

    Liker

  2. Hva i all verden???? Det må være noe galt med meg, og min kjære for vi reiser to ganger i året for å oppleve det såkalte cache helvete i Skjåk.
    Det er to helger i året hvor vi nyter naturopplevelser, og treffer dere fantastiske geocachere som er så imøtekommende og gjestfrie. Må si at jeg aldri hadde trodd det var så fantastisk å være i helvete 😀

    Liker

  3. Sitatet som er gjengitt i bloggen sto i den generelle delen av loggen for den dagen jeg reiste fra Skjåk og er tatt ut av sammenhegnen sin. Om man går inn og ser på den enkelte loggen jeg har skrevet denne dagen er det ingen av cachene jeg har besøkt som har fått noen form for «slakt», tvert i mot har jeg gitt ros til en god del og favorittpoeng til opptil flere av dem. Og av cachene jeg tok dagen før (hvor jeg ikke hadde med den ironiske kommentaren) er det heller ingen cacher som slaktes selv om jeg da tok en del PT-cacher også. Jeg har altså ikke kritisert noen enkeltutlegger eller enkeltcacher, kommentaren gjelder totalopplevelsen min av å komme inn i Skjåk i sommer. Forrige gang jeg var i Skjåk (for to sommre siden) var en helt annen og utelukkende positiv opplevelse.

    Jeg har nå lest gjennom de fleste loggene hvor den formuleringen forekommer en gang til. Jeg står fortsatt inne for det jeg skrev, men ser jeg burde ha satt ordet Cachehelvete i anførselstegn, så det har jeg gått inn og korrigert i de aktuelle loggene nå. Kommentaren var ment å ha en ironisk snert samtidig som den gir et lite slevspark til cacher som ikke har noe annet ved seg enn at de gir +1 i statistikken og for en del av dem gir en sektor i 360graders challengen. «Problemet» slik jeg ser det er at det jeg definerer som de gode cahcene, dvs. de som har en historie å fortelle eller noe spesielt de vil vise frem drukner i trail-cacher og mer frittstående cacher laget for statistikkformål.

    Liker

    1. Jepp, jeg tok ut bare delen som jeg syntes var relevant for innlegget jeg skrev, og for at resten av loggen lett kunne røpe hvem det var som hadde logget. Jeg så ikke noen grunn til å ha med eller «røpe» hvem som hadde logget, da det i utgangspunktet ikke har noe å si.
      Jeg vet ikke om du misforstår hva jeg skrev i innlegget mitt, men var det at du «slaktet» et helt område på den måten jeg reagerte på, og det står vel nokså tydelig også.

      Kommentaren gjelder totalopplevelsen din skriver du, og den må jo ha vært forferdelig.. Etter hva jeg ser så er det ikke så mange cacher du fant i Skjåk i sommer, bortsett fra en god del av Skjåk powertrail. Ja jeg sjekket hvilken cacher du fant Skjåk i sommer, og bortsett fra de i powertrailen min, så er det 4 andre! Så da er det powertrailen min og fire andre cacher (tre av de er mine..) det du bygger «slaktingen» på, etter hva jeg forstår.

      Du skriver selv i logger at du bl.a gikk etter cacher for å fylle 360 grader utfordringen (om jeg ikke misforsto noe), og ettersom jeg forsto så var det derfor du tok litt av powertrailen min, hvorfor du valgte å ta så mange av de andre i powertrailen, forstår jeg egentlig ikke, utifra hva du skriver om statistikkfyll.
      Den ironiske snerten feilet du ikke så rent lite med, og sleivspark til cacher (som for meg blir det samme som sleivspark til CO’er) ser jeg ikke noen grunn til etter antall cacher du fant i Skjåk på turen din. Og jeg synes det blir litt rart med slike sleivspark til stedet her, hovedsaklig i logger i cacher andre steder..

      Vi har mange utrolig flotte steder det ligger cacher på, men av en eller annen grunn er mange av de ikke noe særlig mye besøkt, i forhold til de mindre flotte stedene.. sannsynligvis fordi de ikke ligger ved veien.
      Vi har etter min mening også mange flotte cacher, spennende cacher, og morsomme cacher.
      At vi har så mange trail-cacher og caher som er lagt ut for å fylle statistikken at de drukner de gode cachene synes jeg derfor blir tull.
      Synd du ikke kontaktet noen av oss lokale her i Skjåk, om det var slik at du ikke klarte å finne noen gode cacher, jeg er helt sikker på at vi kunne hjulpet deg med mange forslag om vi hadde visst hva slags cacher du egentlig var ute etter.

      Jeg tenker også litt på hva slags andre områder du har cachet i, siden Skjåk er så forferdelig. Nå er jeg kanskje ikke helt nøytral siden jeg er ansvarlig for så mange av cachene i Skjåk, men jeg klarer bare ikke å se for meg at vi er så mye verre her enn mange andre steder. Men for alt jeg vet så kan hende du skriver slike logger de fleste steder du er.
      Jada, vi har en og annen cache som kanskje ikke «gir» så mye, jeg har lagt ut slike cacher selv. Jeg har skrevet om det før, til og med i bloggen her. Men det er fremdeles valgfritt å lete etter de cachene, på samme måte som de andre, og merkelig nok er de ofte populære disse cachene..
      Å gå etter cacher man ikke liker for så å kritisere de etterpå, det synes jeg blir for dumt.

      Liker

  4. Jeg skal starte med å gi deg rett i en ting. Den ironiske snerten feilet jeg med, spesielt siden jeg ikke engang tenkte på å sette anførselstegn rundt «cachehelvete». Ironi er vanskelig, spesielt skriftlig så det er en erfaring jeg må ta med meg videre.

    Du har «gjort hjemmeleksen din» før du svarte her og har sjekket opp hvor mange og hvilke cacher jeg tok da jeg var innom Skjåk i sommer. Og du og konkluderer med at jeg bygger «slaktingen» min på et del Powertrail-cacher + 4 andre cacher. Det slo deg ikke at nettopp det jeg skriver om at de gode cachene jeg kunne tenke meg å ta foruten å få logget noen manglende sektorer drukner i alle de andre cachene kan ha noe med det å gjøre?

    Hver gang jeg fremhever i diskusjoner på nett eller ellers at jeg ønsker cacher det er lagt litt arbeid ned i, som helst har en historie og fortelle eller noe spesielt den vil vise frem, blir jeg møtt med motargumentet at det er viktig med variasjon, at ikke alle er som meg og at en del ikke bryr seg om cachebeskrivelsen eller plasseringen i det hele tatt. Og det er selvsagt noe jeg aksepterer, men her var min opplevelse altså at det ikke lenger var noen særlig variasjon. Cacher lagt ut for statistikkformål var i stort flertall og hvor blir det da av variasjonen? Dette var ikke første gang jeg er i Sjåk. Og forrige gang jeg var der tok jeg mange «flotte cacher, spennende cacher, og morsomme cacher». Og noen av de jeg tok i sommer var også sånn, så at de finnes vet jeg, men nå er de blitt så mye vanskeligere å finne når man planlegger. Du må gjerne mene det bare er tull, men det er min opplevelse av det.

    Du skriver «Å gå etter cacher man ikke liker for så å kritisere de etterpå, det synes jeg blir for dumt.» Jeg har flere ganger sagt at jeg ikke har kritisert noen av de cachene jeg tok i Skjåk den dagen eller dagen før.. Jeg har heller aldri sagt at jeg ikke liker å ta noen PT-cacher. Som du meget godt vet prøvde jeg meg på de 49 første i PT’en (fire stk ble det DNF på). Årsaken til at jeg begynte på dem var at PT’en gikk gjennom 5 sektorer jeg manglet. Jeg kunne ha stoppet etter nr. 20, men som jeg også skriver i loggene stppet planen min for den dagen med å ta de fem sektorene. Da jeg så jeg hadde såpass god tid før mørket kom til å komme sigende kunne jeg ta alle også cahene mellom de jeg måtte ha for å få sektorene og så fortsette litt lenger i steden for å bruke masse tid på å forsøke å finne noen andre cacher. Og PT’cachene var helt greie de, og hadde det nesten bare vært denne PT’en som var ren statistikkmat hadde aldri den kommentaren som trigget deg til å skrive blogginnlegget ditt kommet.

    Du spekulerer også i om jeg reiser rundt og kritiserer alle stedene jeg er fordi du ikke klarer å se for deg at dere er så mye verre mange andre steder, og antyder at jeg kan hende skriver slike logger de fleste steder jeg er. I sommer rundet jeg 10.000 loggede cacher totalt, og jeg har aldri noe annet sted jeg har vært hatt en sånn opplevelse som jeg hadde i Skjåk i sommer. Jeg skriver alltid hva jeg mener om steder og cacher, både positivt og negativt. Og jeg har flere steder og på flere cacher etterlyst mer informasjon i cachebeskrivelsen om stedet cachen ligger, men jeg forsøker å ikke «slakte» hverken cacheeiere eller enkeltcacher. I dette tilfellet forsøkte jeg å påpeke noe jeg opplever som negativt ved hjelp av det som var ment å være en ironisk snert, bl.a. ved første del av setningen «Noen vil kanskje se på Skjåk som et cacheeldorado», hvor jeg anerkjenner at andre enn meg like det slik det er på Skjåk. Som sagt skulle helst cachehelvete ha hatt anførselstegnene rundt seg noe jeg feilet på. Som du sier er tre av de fire jeg logget utenom PT’en denne gangen dine. En av dem har jeg gitt favorittpoeng, og de to andre har jeg også skrevet positivt om. Jeg fant også noen av dine da jeg var på Skjåk i 2014, og jeg skrev bare fra normalt positive til skrytete logger til deg den gangen. Så jeg finner spekulasjonen om at jeg skriver negative logger alle stedene jeg er nokså urimelig og uten grunnlag.

    Til slutt vil jeg si jeg synes det er litt pussig at du først reagerte på loggene mine nå, tatt i betraktning av at jeg skrev dem den 25 august altså for nesten en måned siden og at du skriver i det opprinnelige blogginnlegget ditt «Jeg fikk et lite hint om en logg i dag, som var litt spesiell». Det forteller meg at du ikke leser loggene du får på cachene dine siden du fikk tre logger med den aktuelle formuleringen selv den dagen, men altså måtte få et hint om dem fra noen andre nå før du reagerte på dem.

    Liker

  5. Svar til kommentaren lenger oppe her –> GorgonVaktmester 22. SEPTEMBER 2016, KL. 00:13

    Ja selvsagt sjekker jeg opp litt før jeg skriver, jeg trodde jo utifra det du hadde skrevet hadde tatt mange av cachene i Skjåk, noe du jo for øvrig hadde gjort også, om man tar med powertrailen. Men jeg var spent på hvor i Skjåk du hadde tatt resten, og hvilke cacher det var, forbauselsen var da stor når jeg så hvor få.

    Nei, det slo meg ikke.. jeg ser jeg fremdeles har problemer med å forstå, noe som jeg sikkert må ta på min egen kappe.
    At din opplevelse her i Skjåk i sommer ble at det ikke lenger var noe særlig variasjon har jeg overhode ikke vanskelighet med å forstå når du tok 49 (45)cacher i powertrailen og så 4 av de ”vanlige”. Da kan det bli vanskelig å få noen stor variasjon ja.

    At cacher lagt ut for statistikkformål er i stort flertall her, synes jeg ikke du har noe grunnlag for å påstå, hva du mener er noe annet..
    Nå kan ikke jeg snakke for andre enn meg selv, men kan si at Skjåk powertrail ble lagt ut først og fremst fordi jeg synes det er morsomt med powertrailer, og fordi den er i et flott område.
    Jeg har flere ganger før her på bloggen skrevet om mine opplevelser på powertrailer andre steder, og at jeg synes de er morsomme. Det er litt med hva man gjør det til selv, og opplevelser rundt det.
    Nå er ikke jeg så opptatt av mest mulig cacher på kortest mulig tid. Vet ikke hva ”rekorden” vår i Rendalen på powertrailen der er, men er vel på ca 100 cacher på en dag. Så for min del er ikke powertrailer statistikkmat.
    Ja ok, at du ikke klarer å planlegge slik at du klarer å finne så mange av de gode cachene i Skjåk, skal jeg ikke mene så mye mer om. Men som jeg skrev før, jeg er sikker på at de fleste aktive i miljøe her hadde vært behjelpelig om du eller andre hadde spurt, og lagt fram ønske om hvilke type cacher man hade lyst til å finne.

    Av en eller annen grunn så var jeg bra sikker på at du ikke var så begeistret for powertrailer, så der tok jeg nok feil skjønner jeg.

    Du skriver: ”I sommer rundet jeg 10.000 loggede cacher totalt, og jeg har aldri noe annet sted jeg har vært hatt en sånn opplevelse som jeg hadde i Skjåk i sommer.”
    Vel, jeg må bare innrømme at jeg synes dette faktisk er morsomt, du fant til sammen 49 cacher i Skjåk i sommer, og 45 av de i en powertrail, og aldri noe annet sted hatt en sånn opplevelse.
    Du skriver også ”Som du sier er tre av de fire jeg logget utenom PT’en denne gangen dine. En av dem har jeg gitt favorittpoeng, og de to andre har jeg også skrevet positivt om”
    Og det er kanskje en av grunnene til at jeg ikke forstår hvorfor alt ble så negativt med opplevelsen din her. Du har ikke noe imot powertrailer, og i hvert fall 3 av de 4 andre ”vanlige cachene” er du positiv til, likevel er det ikke noe område som er så ”fælt” som Skjåk,

    Spekulasjonen? Jeg skrev: ” Jeg tenker også litt på hva slags andre områder du har cachet i, siden Skjåk er så forferdelig. Nå er jeg kanskje ikke helt nøytral siden jeg er ansvarlig for så mange av cachene i Skjåk, men jeg klarer bare ikke å se for meg at vi er så mye verre her enn mange andre steder. Men for alt jeg vet så kan hende du skriver slike logger de fleste steder du er.”
    Jeg antar det er siste setningenover her du tenker på med spekulasjonen. Jeg vet jo ikke hvilken typer logger du vanligvis skriver, og har ærlig talt ikke sjekket nå heller, men det må jo være lov å tenke litt.. altså, det var jeg som tenkte, slik at du ikke misforstår.

    Uansett hva jeg forstår eller ikke forstår så synes jeg at cachene og/eller stedene cahene er på i Skjåk må være helt utrolige når du som har funnet 10 000 cacher skriver ”og jeg har aldri noe annet sted jeg har vært hatt en sånn opplevelse som jeg hadde i Skjåk i sommer.”
    Joda, personlige meninger er helt greit det, men jeg synes det er litt ”voldsomt” med slike meninger jeg da (tenker da også på loggen)

    Jeg bryr meg tydeligvis såpass mye at jeg skriver blogginnlegg om det, men dette er fordi jeg syntes og fremdeles synes det blir helt feil å skrive noe slik som du gjorde om et helt område. Det er tydeligvis ikke noen av enkeltcachene du fant du kritiserer, men de du ikke fant, de du ikke engang lette etter, de som druknet.

    Jeg har konkludert med at siden jeg ikke forstår at det har vært en så spesiell opplevelse, så får jeg bare fortsette med å se humoristisk på det.

    Tja.. jeg leser ikke alltid fellesloggdelen i en logg, så det synes ikke jeg er så pussig.

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..