Jeg har også bestemt meg

Jeg leste så treffende og god en «Mening» i VG for litt siden, du kan lese den her, meninger/pokemon-go (vg.no)

Jeg fulgte «litt» med da det begynte, og fant ut hvordan man kunne laste ned og spille før det ble lansert i Norge. Jeg så litt på det, og utifra hva jeg hadde lest så konkluderte jeg med at dette ikke var noe for meg. Ikke for det at jeg ikke liker spillet, jeg vet at jeg sannsynligvis hadde blitt så hektet på det at det hadde gått på bekostning av andre ting.
Pokémon -go er et spill som hadde passet meg perfekt, jeg synes det ser fantastisk morsomt ut, og til mer jeg leste om det, til mer morsomt så det ut..

Nå før vi dro til Lofoten tenkte jeg at det var jo en fantastisk mulighet, siden vi skulle dra så langt uansett, tenk på alt jeg kunne spille! Og alle figurene jeg kunne fange! Heldigvis tok det meg ikke mange sekunder å innse at det hadde blitt lite morsomt.

Dataspill og mobilspill er for meg nesten det samme.. en gang i tiden spilte jeg «Travian», det var (er?) et veldig morsomt spill, og jeg spilte.. jeg ga meg til slutt, etter å ha samlet opp tropper og sendt ut i angrep.. det er en annen historie. Men lovte meg selv at jeg ikke skulle begynne med noe slik dataspill mer.

Facebook har jo spill.. jeg spiller ingenting der, lenger.. Har spilt noen spill i perioder for lenge siden.., mest «Mafia wars» og litt av andre. Heldigvis gikk jeg ikke så opp i de spillene, og kunne avslutte greit.

Så kom «Angry Bird».. sukk! Ikke nok med at jeg skulle klare alle nivåene, men jeg skulle ha alle stjernene også, det gikk bra, lenge.. En kveld avinstallerte jeg hele spillet, jeg ble så irritert på en av fuglene at det ikke var helt bra 👿

Og fant ut at jeg klarer meg godt med ett spill på mobilen, og det er yatzy! Veldig greit tidsfordriv om man trenger det en sjelden gang.

Joda, jeg har Geocaching appen på mobilen, men det er en hobby, en livsstil, og ikke noe som ødelegger hverken det ene eller det andre for meg ang tiden.

Jeg er sikker på at Pokémon-go er et fantastisk morsomt spill, om man spiller på et fornuftig nivå, men jeg har bestemt meg for aldri å spille det, siden jeg allerede før jeg har spilt ser at dette er ett av de spillene jeg vet jeg kan bli fullstendig hektet på. Og det er heller ikke til å unngå å se at det er en del uheldige episoder når man leser om spillet, og flere blir det garantert.
Men det positive er at mange som knapt nok gikk ute tidligere, nå må ut å gå. Kommer seg ut, får trening, treffer andre som driver med det samme osv. Det blir jo sosialt også, håper jeg.

Jeg har flere ganger i sommer fått spørsmål om jeg spiller Pokémon-go.. kanskje ikke så rart når man vandre rundt omkring med mobil og ser seg rundt.. Folk blir faktisk nesten forbauset når man sier nei.. men når man sier man leter etter en cache, så forstår de fleste litt mer. En vi møtte, som ikke spilte hverken Pokémon eller så etter cacher, syntes vi hadde gjort et bra valg siden det var cacher vi så etter 😀

Jeg synes egentlig ikke så mye om at folk tror man spiller Pokémon bare fordi man går med mobil.. for noen kan det kanskje synes mer «legalt» og at man ikke trenger være så forsiktig lenger, siden «alle andre» oppfører seg rart.. men jeg synes ikke det. For meg er Geocaching litt mer seriøst, det er ikke bare et spill.
Jeg vet også at mange kombinerer de to, og det var jo det jeg hadde i tankene før fornuften kom tilbake.. Nå kan de fleste helt sikkert spille fornuftig når de spiller Pokémon, men det hadde sannsynligvis ikke jeg klart.
Hva skjer til vinteren, og til sommeren igjen, er Pokémon-go bare en flopp? Slik som internett var? Eller er det noe som er kommet for å bli?, slik som internett.. Jeg tror Pokémon-go kommer til å dabbe av, men jeg har tatt feil før..

4 kommentarer om “Jeg har også bestemt meg

  1. For meg blir Pokemon en sånn tilleggs-greie når jeg er i by’n, for her på landet er det ikke et eneste monster. Men ja, jeg ser at jeg også kunne ha blitt fryktelig hekta hvis jeg hadde bodd litt mer sentralt, så jeg skjønner standpunktet ditt 🙂

    Liker

    1. Her er det nok en del, tror jeg.. Klarer man å spille på en måte som ikke «tar av» så er det jo bare morsomt, men er nok noen som ikke gjør det..
      Og det ser så forbasket morsomt ut 😛

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..