Karma kommer å biter deg i ræva

Om du tror på Karma eller ikke er ikke så avgjørende, men det er en interessant tanke..

Når jeg «begynte» med boerboel så var det en litt fremmed rase for meg, og jeg begynte å søke etter informasjon osv på nett.
Kort sagt så var resultatet jeg fant litt blandet, og har skrevet om det før.
Etterhvert så syntes jeg at spesielt en person var veldig «på hugget», det så ut som denne personen benyttet enhver anledning til å komme med direkte nedrakking, hint, hentydninger osv. Og det gikk stort sett alltid på en oppdretter og avl. Uansett hvem andre det ble snakket negativt om, eller om noen hadde dårlig erfaring, så så det for meg ut som om denne personen prøvde å få vridd det over til å handle om denne oppdretteren, og det var ikke mye positivt.

Når man i flere år benytter «enhver anledning» til å snakke dritt, så kommer det før eller siden tilbake.
I fjor ble det kjent at en svensk oppdretter, som nå har «forsvunnet» fra internett med både oppdrettet, hjemmeside og alt annet, sannsynligvis har drevet på med en avl som er helt forkastelig. Jeg har lest avisartikler og en del dokumenter, og jeg blir kvalm og forbanna på at folk kan drive på slik som denne oppdretteren har gjort i følge avisen osv. Det ser ut som om noen ikke eier skrupler, det er bare å drive på for å få mest mulig penger.
Jeg har skrevet om denne oppdretteren før, i fjor sommer, men da hadde jeg ikke lest mer enn avisartiklene.
Det er en del (vet ikke hvor mange) hunder fra denne oppdretteren i Norge også, har selv sett hvor mye en person som er nevnt lenger oppe i innlegget her har anbefalt denne oppdretteren, personen har jo selv hunder fra denne oppdretteren, en av de måtte avlives tidligere i år pga sykdom.
Nå skulle man tro at denne personen tok avstand etter at alt «dette» med hvordan den svenske oppdretteren i følge avisen og andre dokumenter har drevet avl på boerboel. Men det gjør ikke denne personen, har heller gått ut og sagt (skrevet) at h*n kjenner saken personlig, er god venn med oppdretter, og alt er bare bullshit. Denne personen vet også mye mer enn det står i avisartiklene, og igjen, alt er bare løgn ifølge denne personen.

Det er akkurat dette jeg har litt problemer med, en person som sprer så mye dritt og gulper ut av seg så mye ang en annen oppdretter og avl på syke hunder osv osv, forsvarer en person og dennes avl på noe som jeg ikke klarer å se er bare sladder, bakvaskelse og løgn.
Denne saken med den tidligere svenske oppdretteren er såvidt jeg vet ikke avsluttet, og jeg håper virkelig at det kommer en dom i saken.

Første gangen noen postet en av disse avisartiklene i den gamle boerboelklubben, så gikk en person i styret inn å slettet innlegget, merkelig nok så var det den personen som slettet innlegget den personen som støttet og forsvarte den svenske oppdretteren det sto om i artikkelen..

En del i Norge har hatt syke hunder, boerboel. Det har vært forskjellige sykdommer/skader osv, noen såpass alvorlige at hunden har måtte avlives. Jeg tror at mye gjelder «føtter», og at rasen har slitt en del med det. Noe av det kan være arvelig, og noe kan være miljø. Det er en stor og tung rase, så man må ta noen forholdsregler i oppveksten, selv om ikke alle er enige der heller. (Jeg hverken kan nok eller har kunnskap nok til å komme med lange forklaringer når det gjelder dette)
Det har (som jeg har skrevet før) prøvd å fått til en undersøkelse av hvor mange hunder som er/har vært syke. Folk har fått spørsmål om å sende inn papirer og dokumentasjon på sine hunder, men hva skjedde? Det kom ettersom jeg forsto nesten ikke inn noenting. Er ikke folk interessert? Mangler de dokumentasjon? Er det ikke så mange syke hunder likevel? Man skulle nå ihvertfall tro at de som skriker høyest og de som har hatt syke hunder var interessert i å få fram mest mulig dokumentasjon på hvor galt det er.

Jeg vet også at en del som har måttet avlive hunden sin har skaffet seg ny hund, fra andre oppdrettere, og også fra andre land. Jeg vet også at en del av disse har vært like uheldige andre gangen.

Det snakkes så mye om åpenhet, men det må da gjelde alle. Nå skal det plutselig ikke nevnes noe om noen, kanskje fordi det har blitt så mye skriverier om andre oppdrettere av samme rase, som faktisk ser ut til å være verre?

Nå kan det kanskje se ut som det er veldig mye sykdom i rasen, om det er det vet jeg ikke, man må jo også se på hvilke sykdommer det er. Amanda var jo veldig «uheldig» som valp, tre urinveisinfeksjoner etter hverandre, men etter det, ingenting. Hun gikk fast på C-vitamin lenge, men så gikk jeg tom for tabletter.
Hun datt ned og skadet ene framfoten sin, hun har hatt skabb to ganger, og litt diverse småtteri.
Har man hund så må man regne med litt. og uansett hvor vondt det er når hunden blir syk, og om den må avlives, så kan man bare ikke skylde på oppdretteren for absolutt alt.
Og om man får beskjed om at det faktisk ikke er oppdretter man kan laste, så blir det snudd til hvordan man blir behandlet. Man kan ikke forvente respekt om man ikke gir respekt selv. Ofte er måten man blir møtt på et svar på hvordan man oppfører seg selv.

Hva jeg vil med dette innlegget? Bare si at slenger du omkring deg med mye dritt, så kommer det før eller siden tilbake, og da er det ingen grunn til å sutre og klage over hvor fæle og ille folk er, eller at man må sitte å tørke tårer fordi folk er «så slemme»! Kom deg videre og husk hva du selv har bidratt med i skittkastingen!

Og jeg håper virkelig folk er såpass våkne og kan gjøre seg opp sin egen mening, og ikke bare dilter etter «flokken»!

BITCH

2 kommentarer om “Karma kommer å biter deg i ræva

  1. Jeg tror på karma og i denne saken at noen er på god vei å trenge seg selv i et hjørne. Forstår ikke hvordan det er mulig å sitte med skylapper å fornekte noe slikt.

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..