Amanda på ferie

Nå er ferien snart over, og Amanda setter helt sikkert pris på å få litt fred og ro.
Men selv om Amanda har slitt med innbilt drektighet siste tiden så har hun vært veldig grei å feriere med i bobil, valpene er jo selvsagt med!
Da vi dro til Lofoten var det å inn i en nesten helt fremmed bobil (igjen) og «nytt» bur, og kjøre avsted.
Amanda er veldig tilpasningsdyktig med stort sett alt vi gjør, jeg tror at det viktigste for henne er at vi er der, og da gjør det ikke noe med det rundt.
Hun har jo vært alene i denne bilen også, bare små pauser til å begynne med, men gikk fort over til lengre pauser. Amanda legger seg ned å hviler/sover, og har det veldig ok. Hun har tilgang til vann, og bilen er ikke varm eller står i sol (det har vært forbausende enkelt i sommer, ikke mye sol og varme)
Er det sol og/eller varmt så forlater vi ikke begge Amanda i bilen mer enn få minutter. En spasertur 10 meter unna, eller bensinstasjon/butikk besøk og lignende tåler hun uansett.

Vi har mange pauser pga cacher og pga Amanda, de pausene henger jo ofte sammen.. Og mange steder tar vi da litt lenger pauser, (eller det blir lengre pauser!) Da får Amanda ut av buret, gå løs i bilen og følge litt med.

Vi prøver å følge litt rutiner med mat og lufting for å på do for henne, og det har fungert helt perfekt på alle turene vår. Hun får to måltider, med et slingringsmonn på 2-3 timer både morgen og ettermiddag. Er litt hva som passer med når vi står opp og hvor vi er. Om morgenen er hun avhengig av å gå litt for å få luftet seg skikkelig og for å på do, så da er det greit å campe på rolige steder.
Å lufte Amanda på steder med mye folk gjør jeg ikke, og er vel det som er mest slitsomt på turene våre, men det går stort sett alltid greit å finne et sted med lite folk, eller slik at det er gode muligheter for lufting.

Amanda hverken maser etter sutrer i bil, hun peser.. men sikler ikke noe særlig. Jeg har vel snart prøvd alt for denne pesingen, men ingenting hjelper. Tror ikke vi har noe vi ikke har prøvd .
Jeg vet ikke hvorfor hun peser slik heller, men er nok et utslag av stress, og at hun føler ubehag. Men hun drikker og spiser det hun skal, og ikke skal.. og kaster aldri opp eller noe, så vi får bare leve med det. Vi tar ofte pauser og har tilgang til vann.

Har jo blitt noen fergeturer i sommer også, og det har gått like bra som før. Vi har kjørt rett ombord i et par av de, uten å stå rolig så Amanda har ikke fått roet ned etter kjøring. Men ombord i fergen så slapper Amanda av, og det er så godt å vite at hun er slik. Jeg var utrolig bekymret første turene Amanda hadde i ferge, jeg glemte til og med min egen redsel, så det var godt å komme ned å se en hund som lå, reiste seg opp og strakte seg ut etter å ha sovet, og var helt rolig.

Fra siste del av ferien

IMAG1465 (800x451)

2 kommentarer om “Amanda på ferie

 1. Det er deilig når hundene er så enkle å ha med på tur. Positive overraskelser på det området gjør at vi mennesker slapper mer av, og jeg er hellig overbevist om at det er noe hundene merker og dermed slapper de mer av også.
  Jeg tror aldri jeg kommer til å komme helt over hvor lett det er å ha med Nairo på telttur, at han slår seg så lett til ro uansett om han er sliten eller ikke. Det eneste jeg ikke har prøvd er å la han sove i bilburet mens jeg/vi sover inne i bilen, der er jeg usikker på om han faktisk hadde sovet noe særlig. Men, jeg kan bli overrasket igjen 🙂

  Liker

  1. Ja hundene merker nok mye av hvordan vi er.
   Jeg tror nok Nairo hadde villet vært rolig i buret selv om du/dere hadde vært der også, han er jo så rolig der ellers. Står att å prøve det 😀

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..