Sjokkerende nyheter

Jeg leser ikke så mange andre blogger fast, men surfer litt rundt på forskjellige en og annen gang.
En ting som er litt interessant å se er når lesertallene (statistikken) viser bare nedover over noen dager hos enkelte, da kommer garantert et innlegg med til dels «sjokkerende» eller provoserende overskrift/innhold. Selvsagt bare for å få flere lesere, innholdet betyr ikke så mye.

Man skal ikke kaste stein om man sitter i glasshus.. men jeg bryr meg ikke så mye om slik, da hadde jeg skrevet en annen type blogg.
Jeg vet at leserantallet og klikk går opp og ned, spesielt i forhold til årstidene, og i forhold til ukedagene. Det har også noe med når på dagen man poster innlegg, for å få mest lesere, jeg poster til alle døgnets tider.. og når det passer meg.

Man skal (bør ihvertfall)  huske på at man skal stå for det man skriver, og det er nok en fordel om man mener det man skriver også, enkelte meninger og innlegg kan bli hengende ved en person lenge, og det nytter liksom ikke bare å slette det. Det som er skrevet og lagt ut på nett har en tendens til å bli der, eller komme fram igjen når man minst vil det. Om man skriver blogg så hjelper det ikke nødvendigvis å slette innlegg eller selve bloggen, det kan være en enkel sak å hente fram igjen likevel. Og når jeg som er en «gammel dame» som ikke kan så mye om slik osv vet om slik, da vet de fleste om det. Det er da mye bedre å tenke seg om en ekstra gang om man har en liten tvil om man bør poste et innlegg eller ikke, og om man er i tvil, så sier det kanskje at det ikke er så lurt å poste innlegget.
Ikke til å komme fra at det har vært (og kommer) mye tragisk på nett, nå er ikke alltid de som er litt eldre (?) så mye bedre, men ofte er det de yngre som poster i hytt og vær uten å tenke på konsekvenser, alt for å få noen ekstra lesere over en dag eller to.

Om man skriver bare om seg selv er det nå så sin sak, da går det sjelden ut over andre som ikke har noe valg om hva som blir skrevet om en, men når man legger ut alt, og da mener jeg alt om sine barn, andre familiemedlemmer osv. Jeg har skummet gjennom noe blogger siste tiden (fra før påske og framover) og ble nesten sjokkert over hva folk skriver. Greit å ha en åpenhjertig blogg og være ærlig, men det får da være måte på.
Mammablogger har jo blitt veldig populært, jeg undres egentlig over hvor lurt det er.. Og hvor lenge har de tenkt å «bruke» barna på bloggen.
Mange forsvarer seg med at de skriver bare litt om dagen, man ser ikke/får ikke visst alt, men noen skriver utrolig mye, og legger ut ting som kan være veldig sårbart senere. De bygger opp bloggen rundt barnet og klarer ikke å se eventuelle langsiktige konsekvenser.

Så er det de som starter en blogg, og etter en mnd eller to lurer de på hvorfor de ikke ligger i toppsjiktet av bloggere, de skriver jo så bra.. Ihvertfall mye bedre enn de som allerede ligger på toppen. Og hvordan skal man nå gjøre det for å tjene penger på bloggen, hva skal man skrive om? Overskrifter selger, det vet de fleste bloggere, men etter en stund er ikke det nok heller. Da skriver man åpne og ærlige innlegg som er ment for å sjokkere og få respons, og responsen er negative har ikke noe å si, man får jo flere lesere, over en kort periode. Når den perioden er over, så må man prøve å finne noe annet som er avslørende eller sjokkerende, eller legge ut bilder..

Jeg ser det at det er greit å skrive noe andre vil lese om, men man må tenke over hvilken blogg man vil ha. Jeg synes man må like og interessere seg for det man skriver om, ikke bare tenke på hva leserne vil ha, eller hva som selger. Nå er det kanskje ikke så lurt å skrive noe som ingen vil lese, men lesere kommer etterhvert.

 

442

En kommentar om “Sjokkerende nyheter

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..