Jegere, jakt og underholdning

Må innrømme at jeg hadde noen motforestillinger mot programmet jegertvillingene som startet på tvnorge denne uken (pga små klipp på forhånd osv), men bestemte meg for å se programmet før jeg «sa» noe. Etter å ha sett første episode må jeg bare innrømme at de motforestillingene jeg hadde før, har blitt enda større. Jeg liker ikke serien, jeg synes de bruker jakt og jeger som underholdning helt feil.
Absolutt alt blir feil for meg, to unge jenter med sigaretten i kjeften, språkbruket som viser hvor tøffe de er (mener jeg har lest noe om at de som banner mye har lite språk.. uten at jeg skal gå god for at det er sant)
(Hadde blitt like dumt med to unge gutter som hadde oppført seg på samme måte)
Måten det blir jaktet på, stresser dyrene osv synes jeg blir så feil, og så skal det være underholdning? Kanskje veldig greit at det blir vist på tv..
Nå er nok ikke jeg i målgruppen for «slike» program, men tror ikke at dette er måten å vise hva jakt er. Tror heller det gjør at de som er motstandere av jakt får bensin til bålet sitt, dessverre.
Jeg synes at slike program som dette er med på å ødelegge for de jeg mener er de som ER jegere, de jegerne som har respekt for både jakta og dyrene de jakter på.

Jeg er for jakt, synes det er helt greit med jakt, uansett dyr, bare det blir jaktet på en skikkelig måte. Nå kan det sikkert diskuteres hva som er skikkelig jakt, for meg er det at jakta er nødvendig (joda, mye av jakta er veldig nødvendig) det skal ikke være underholdning. Man skal ikke stresse dyrene mer en nødvendig, man skal gjøre hva man kan for at dyret dør så fort som mulig, ikke vente til et filmteam eller noen med kamera kommer til for å dokumentere idiotien..

Jeg synes det er greit med jakt på stort sett alle dyr (så lenge det ligger en god grunn bak fellingstillatelsen), og synes de som er imot jakt på f.eks ulv bare fordi den er så søt, eller minner om en hund er mindre gjennomtenkt.. Jeg synes også vi skal ha ulv.. og heldigvis er det ikke jeg som skal avgjøre hvordan dette skal gjennomføres, det synes som om det ikke alle steder er så enkelt å gjennomføre jatakk begge deler.
Jeg har ikke problemer med å forstå de som er imot ulvejakt, jeg synes den er et flott dyr, men det å være flott eller søt er da ikke noen god grunn til at den ikke kan jaktes på? Hva med alt det negative den påfører samfunnet noen steder?
Hvorfor har ikke jerven like mange støttespillere som ulven, tror ikke jeg har sett så mye støtte for jerven, og den er jo flott på sin måte den også, synes jeg..

Her jeg bor har vi streifdyr av ulv og bjørn, veldig nært også. Og jeg må innrømme at jeg har overhode ikke lyst til å ha disse dyrene i skogen som jeg bruker mye. Men DET er ikke god nok grunn til å drepe hverken ulven eller bjørnen.
Når ulven, bjørnen eller jerven dreper og skader f.eks sauer i hopetall, ikke bare for at den skal ha mat, da synes jeg det er veldig greit med jakt.

Nå ble det ene til det andre her, innlegget ble til mens jeg skrev, og jeg er nok ikke den beste til å skrive, kan bli noe rotete. Men denne type underholdning som tvnorge viser nå er for meg bare dumt og veldig bortkastet. Takke meg til en skikkelig real jeger på reell jakt!
En vellykket jaktdag trenger faktisk heller ikke medføre at et dyr blir drept, det er noe med naturen, opplevelsen, spenningen, ja helheten.

Jeg hadde en kjempeflott dag i høst når jeg var med Kaos (og PH) på elgjakt, det var så fantastisk, spenningen og opplevelsene den dagen, den flotte elgoksen, og ingen dyr ble skutt.. 🙂

En helt vanlig elg som ikke har noe med innlegget å gjøre

elg

2 kommentarer om “Jegere, jakt og underholdning

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..