Hundemat, om hunden fikk velge

Amanda er jo en veldig matglad hund, noe jeg tror hun har til felles med veldig mange andre boerboel.
Vi har foret med vom og hundemat lenge, siden jeg syns det er veldig bra hundefôr. Vi må ha et tørrfôr ved siden av, og har vært gjennom både Orijen og Acana, siden jeg synes de er veldig bra. Men Amanda kan ikke spise bare tørrfôret, om det blir for «kraftig» eller hva det er vet jeg ikke, men hun blir veldig «løs i magen» av det, så da er det ikke aktuelt. Ikke kan hun spise bare vom og hundemat heller, for da får hun så hard avføring at hun knapt nok får ut noe, så da har vi enten gitt både rått og tørt, eller linfrøolje til vom og hundemat.

Pga dette og litt til bestemte vi oss for å prøve et annet tørrfôr, noe som ikke er bare bare når man er så «kresen» som meg. Ikke skal det være slik og slik, men slik og slik.. Vi fant et merke vi bestemte oss for å prøve, og det gikk veldig bra. Vi brukte litt tid på å «bytte», og det fungerer veldig bra med bare tørrfôr. Så nå får hun litt begge deler igjen. Jeg trodde vi måtte gjennom mange merker med tørrfôr, før vi fant et som passet, men hadde tydeligvis flaks.

Det tar jo litt tid før man ser om et fôr er bra eller om hunden fungerer bra på det, om det ikke er slik at det ikke fungere i det hele tatt. Og det hjelper ikke hvor bra et hundefôr er om hunden ikke fungerer på det, same hundefôr kan ha helt forskjellig virkning på to, tre og flere hunder.

Uansett, tenkte jeg skulle la Amanda velge selv, hva hun likte best.. Har gjort det før også, med tyggebein osv. Det er jo greit å se hva hunden velger selv.
Jeg tok fire matskåler og fylte med mat..

Første forbauselsen var da hun gikk bort til matkoppen som sto lengst unna, men er vel det hun foretrekker da..

Fra venstre: fiskepudding, rått elgkjøtt, vom og hundemat, og tørrfôr
Nå blir det å gå til innkjøp av mye fiskepudding framover.

Neida, det var bare et morsomt eksperiment, litt morsomt var det også å se henne når hun oppdaget at det var igjen en liten bit med elgkjøtt, nesten så man kunne tro hun var redd kjøttbiten skulle løpe avsted..

Amanda er heldigvis en altetende hund, hun spiser det hun får og ferdig med det, noe som er utrolig godt, Har hatt hund som har vær det motsatte, så vet hvilken utfordring det er.

5 kommentarer om “Hundemat, om hunden fikk velge

 1. Hvilket fôr har dere gått over til?
  Jeg synes det var interessant å se at hun faktisk gikk videre selv om det var både elgkjøtt og V&H igjen i skålene. Og så synes jeg ørene hennes er så fantastisk søte når hun står bøyd forover 😀

  Liker

  1. Ja det fikk jeg jo ikke med, skulle sjekke hva det het igjen, men så la jeg ut innlegget 😛

   Taste of the wild heter det, har ikke hørt så mye om det før, men søkte på diverse tørrfôr merker, og hadde noen alternativer, trodde ikke et skulle klaffe på første forsøk.

   Nå skal vi bruke dette en god stund for å se, Amanda fungerte jo bra på vom og hundemat også, men blir litt mye om og men når vi er borte. Og så røyter hun mye i perioder, litt for mye i mange perioder, så er spent på hvordan fôret vil virke inn på det.

   Hun er jo så matglad at hun hadde spist puffet ris (uten noe annet på) om det hadde vært i femte matskål.
   Jeg trodde ikke hun skulle gå helt bort i den enden av koppene, så det forbauset meg, etterpå tror jeg hun bare tok det systematisk, tror ikke det har noe å si hva som var i hva.

   Ja ørene hennes er søte, og gode og myke 😀

   Liker

   1. Tror jeg kjenner igjen navnet på fôret, men har ikke prøvd det selv og kommer heller ikke på noen andre som har prøvd det. Men kjempefint at dere (også) fant noe som funker så fort!

    Tror du ikke hun gikk etter lukta altså? Vanskelig å si hva de tenker og hvorfor de gjør som de gjør.

    Liker

    1. Det begynner jo å bli en del bra tørrfôr, og er spent på dette ang røyting osv. Jeg holder fremdeles en «knapp» på råforing, men vil først se om tørrforet fungerer over tid.

     Sannsynligvis var det lukta ja, og fiskepudding er jo noe mange hunder liker, jeg liker det også 😀

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..