Cachetur til Trollveggen

Da vi kom hjem fra forrige cachetur og hadde logget webcam cachen, sjekket jeg hvor mange andre cacher det var av de andre foreldede cachetypene.
Det finnes mange cachetyper, og noen av de er foreldet, det vil si at det blir ikke flere av de, heller færre.. De kan ikke lenger opprettes på Geocaching.com, og de som er kan jo plutselig bli arkivert..
WebCam cahen er det to av i Norge, og av en annen type, denne vi tok i går er det 6 av, det er en slik en

virtuell cache

Det er en virtuell cache, denne heter Trollveggen, og er da selvsagt lokalisert til området ved Trollveggen.
Jeg har jo helt siden den forrige turen hatt lyst til å ta denne, og nå ble det anledning til det.

Mannen holdt på å ødelegge hele turen, jeg trodde jo at han skulle ta til vett og forsvinne før helgen, men neida.. Hadde jeg vist hvor nærme vi skulle være Mannen på tur fram og tilbake til Trollveggen så hadde vi ikke reist. Jeg trodde jo at området var langt fra veien.. det er det ikke, i mitt hode… Jeg syntes det var rett å slett ekkelt å kjøre forbi der, Tore syntes vi skulle ta nærmeste cache i andre retningen, mot Åndalsnes. Jeg lurte på hvilken cache det var, om det var noe spesielt/ekstra med den, og gikk inn for å se, den heter «The final destination», trenger vel ikke å si annet enn at vi ikke dro dit..
Vi snudde nesen andre kanten, og dro til kirkegården isteden.. Trollveggen er forøvrig bare få km fra Mannen, så jeg hadde lyst til å dra fra området fortest mulig.
Tok meg tid til å ta bilde av Mannen

Mannen

Men nå har jeg forresten begynt langt ut i turen vår, får prøve å starte på nytt.
Vi våknet, sto opp, luftet Amanda

IMG_0008 (800x533)

og dro

IMG_0010 (800x533)

Første cachen hadde jeg ikke lagt inn, siden jeg ikke hadde tenkt å ta den.. Men siden vi var flere på tur.. så ble første stopp Sel.

Så fortsatte vi, jeg hadde sett at vi kanskje kunne bli FTF på et par cacher, var en god stund siden de ble lagt ut, så syntes det var litt rart. Vi fant ut at vi skulle ta de før Trollveggen, så ikke noen kom i mellomtiden, det hadde vært litt surt.
Vi fant riktig vei ned til området, men det var bomvei. Det sto skilt oppe ved hovedveien at det var bomvei man måtte betale ved. Det er jo ok, mange steder det er slik. Og når man kan bli FTF er det verdt det 😛
Når vi kom ned til der man skulle betale fikk vi et lite problem, det var ikke mulig å betale med kort.. og det kostet litt mer enn hva vi trodde. Skrapet sammen det vi hadde av penger, men det ble ikke nok. Kostet 100 kr med vanlig personbil (og lastebil og buss!) Da kjørte vi oppover igjen, og må innrømme at jeg var litt «irritert». Hadde det stått i beskrivelsen at det var betalingsbom hadde vi tatt ut penger før vi kom der.
Nå fant vi ut at vi kjørte bare videre og tok den på tur tilbake, siden vi da kunne få tatt ut penger i mellomtiden.
Da er jeg tilbake til der jeg nesten startet, tilbaketuren fra Trollveggen.
Etter kirkegården ble det en «del» cacher, flere «morsomme». Ble veldig likt fordelt på oss hvem som fant de forskjellige, en av de hadde jeg nok sannsynligvis ikke funnet om ikke Tore hadde vært med, eller så hadde jeg vært der å lett enda.. Den var forøvrig enkel, når man hadde funnet den.. Men er slik som gjør mye av dette morsomt og spennende.

Så kom vi til en man måtte være forsiktig med, her gikk vi selvsagt feil også, så ble litt trasking.
Amanda måtte pent vente i bilen denne gangen også, pga terrenget. Når det står at barn ikke må gå uten hjelp og tilsyn, ja da har ikke Amanda så mye å gjøre der heller.
Ratingen på terrenget var fire (av fem) så det var greit å ha nok med seg selv.

Så var vi tilbake ved bomveien, med penger. Der ble det en del morsomme episoder.. Synd man ikke kan fortelle/skrive alt som skjer og blir sagt på turer o.l, men er vel like greit i mange tilfeller… Noen ting må man se/høre selv for at det skal være morsomt, blir ikke det samme å gjenfortelle (skrive) det, andre ting passer seg slett ikke å skrive om, av flere grunner.. Og så er det dette med å «røpe» ting som er i forhold til bestemte cacher. Nå er det ikke så «farlig» på en blogg i forhold til en logg, men jeg er veldig forsiktig med slik likevel, men da får jeg heller ikke fortalt om mange morsomme episoder, det er egentlig mye morsomt man kan få ut av en helt vanlig cache noen ganger. Men, nok om det i denne omgang.
Vi kjørte etter litt navigasjonsproblemer (vi får skylde på kartleseren som tenkte å rette opp en liten feil, med det resultat at det ble litt større feil, og nesten laget en ny vei midt i skogen..) inn på riktig vei, og fant cachen, vi var FTF!
Neste cache var like spennende, og vi ble FTF der også!
Vi kjørte tilbake.. og fant en cache til, der må jeg innrømme at GPS’en min surret en del, med det resultat at Tore med sin mobil ropte til meg «her er den», mange meter fra der jeg var. Nå begynte det å ble enda senere, det regnet og veien var veldig glatt, vi fant ut at vi skulle se om det var noen cacher i umiddelbar nærhet, og så dra videre. Det var en nesten like ved, så vi bestemte oss for å ta den som siste i det området før vi dro hjemover.
Da jeg fant den kunne jeg nesten ikke tro det, så på loggen på alle sider, men vi var FTF! Snakk om flaks, den var lagt ut enda tidligere enn de to andre FTF vi fant, så hadde ikke engang tenkt på å sjekke om denne var funnet, det ble en positiv overraskelse.
Vi hadde igjen flere vi hadde tenkt å ta, og spesielt en av de, men nå hadde det blitt såpass mørkt at det hadde vært uforsvarlig, og vi må jo ha flere til neste tur i området også. Da ble neste stopp på Otta for å innom å handle litt før vi dro hjem.
Nå har jeg igjen å logge cachene, det får jeg ta i kveld.

Diverse bilder i tilfeldig rekkefølge

Trollveggen

IMG_0046 (800x533)

Kyllingbrua

Jettegryter

7 kommentarer om “Cachetur til Trollveggen

  1. For en spennende dag! Og så utrolig morsomt med tre FTF’er, det er alltid stas, og litt ekstra stas når det ikke er på hjemmebane 😀
    Denne setningen skjønte jeg ingenting av til å begynne med: «Mannen holdt på å ødelegge hele turen, jeg trodde jo at han skulle ta til vett og forsvinne før helgen, men neida..». For jeg er elendig i geografi, så jeg tenkte jo at du mente Tore, og kunne ikke fatte og begripe at han ikke var med på tur, for han er jo nødt til å kjøre! Men så gikk det opp for meg at det var fjellet du mente 😉 Tror jeg må inn på loggene dine for å se hvor dere har kjørt, for jeg har ingen peiling på hvor Mannen og Åndalsnes og Trollveggen ligger… *flau*

    Liker

    1. Ja det er litt morsomt med FTF andre steder, og diss var lagt ut for noen uker siden 😀
      Haha, nå når du sier det så er jeg at det muligens kan misforstås litt 😆
      Jeg har fulgt med litt på Mannne pga denne turen, og har vært en del morsomt om han..
      Vent litt, har ikke logget enda 😛

      Liker

      1. Nå fikk jeg sett hvor den virtuelle er, og når jeg zoomet ut på kartet sånn at jeg så Aursjoen, da skjønte jeg hvor dere har vært og hvilken vei dere har kjørt 🙂 Aursjoen er alltid mitt faste holdepunkt når jeg skal se på kartet i deres del av Norge :p

        Liker

        1. Forstår det, jeg er slik på andre deler av Norge.
          Noen deler er jeg godt kjent på, noen steder litt kjent, og så er det alle de stedene jeg overhode ikke er kjent.
          Og med min orienteringssans.. den er elendig, og at jeg i det hele driver med en slik sport/lek er bare fantastisk 😛

          Liker

            1. Hehe, du sier noe der.
              Jeg har vært «sånn» hele tiden, prøver å trene, men når jeg tror jeg forstår/går riktig osv, så viser det seg ofte at jeg er helt på villspor, bokstavelig talt, men det hender jo det blir en og annen morsomme episode av det, jeg går aldri alene uten mobil (eller GPS) 😛

              Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..