Påskeopplevelser

Påsken har vært flott, spennende og ikke minst morsom 🙂

Jeg har gjort fint lite hele påsken, akkurat som tenkt.

Har spilt mye kort, og det har vært like morsomt hver kveld, så nå føler jeg at jeg virkelig begynner å få «teken» på kortspill 🙄

Har spist mye god mat, koselig selskap, og kost oss skikkelig bra.

Amanda har imponert igjen, det samme har Duke. Jeg trodde vel egentlig at forholdet mellom de to kom til å være på stedet hvil, siden begge begynner å bli voksne, men underets tid er ikke forbi.. (det er jo påske), og Amanda og Duke har hatt nærkontakt gang på gang nå.
Det ser vel ikke ut som de er verdens beste kompiser.. men Amanda er rolig, hun fjaser ikke med Duke når hun «hilser», hun er forsiktig med labben, og Duke trekker seg ikke unna, men sier tydelig fra at han ikke liker dette, og Amanda har trekt seg tilbake hver gang, eller så går hun bare forbi han uten å «se» han.
I dag fikk jeg tatt noen bilder av de, noe jeg ikke har prioritert tidligere, siden jeg liker å ha litt «kontroll» på situasjonen. Og jeg føler meg fremdeles ikke trygg på de, det er tross alt en hund.. og en katt.. Men det er Amanda og Duke, to veldig spesielle individer (seriøst), så dette er en kjempeflott. Det neste blir vel at Duke ligger midt i sengen til Amanda, og hun ligger på gulvet..

boerboel og katt

boerboel og katt

boerboel og katt

Jeg kan ikke så mye om katt og tegn og signaler som de gir… men jeg kan en del om hund, og spesielt om Amanda. Så jeg følte meg rimelig «trygg» i de situasjonene med Duke nå i påsken, i forhold til henne. At Duke satt å «logret» etterpå er jeg litt mer usikker på..
Etter siste bildet over her så snudde Amanda ryggen til Duke, og «hoppet» ned fra sofaen, og gikk videre som om ingen ting spesielt hadde skjedd.

 

Så «noen» bilder til fra påsken, måtte bare velge ut noen, siden jeg har tatt en del.. men er jo også mange som ikke «passer» til bloggen og publisering

IMG_5875 (800x621)

boerboel and baby

IMG_5891 (800x562)

boerboel og barn

boerboel og barn

IMG_5906 (800x534)

IMG_5907 (800x534)

sibirkatt og barn

IMG_5942 (800x533)

boerboel og barn

boerboel og små barn

barnebarn

IMG_5969 (800x389)

Jeg har funnet ut at det for tiden er litt enklere å få tatt bilde av yngste barnebarnet enn eldste.. På ene bildet over her satt egentlig begge ungene ved siden av Amanda, i noen sekunder 😛 Men i samme øyeblikk som jeg knipset så forsvant en av de. Nå liker jeg egentlig best å ta bilder av de når de ikke «poserer» eller jeg stiller de opp for mye, så da får det bare bli som det blir.

Amanda er sliten etter påsken, men vi har passet på at hun har fått ro, og hun har alltid muligheten til å gå på rommet «sitt» (det samme gjelder forøvrig Duke, men han har sin egen seksjon.. ikke rom)
Amanda, Duke og ungene har vært utrolig «flinke» sammen i påsken, jeg hadde ikke trodd det skule bli så bra som det ble. En av de største utfordringene nå er at Amanda ikke skal tråkke minste barnet på fingrene..

 

Amanda var nok litt usikker i går, på om hun skulle få noen påskemiddag, så hun tok middagen i egne tenner.
Jeg har ikke bilder, hverken før, under eller etter at overlevelsesinstinktene til Amanda slo inn for fullt.
Det lå to lammesteker på kjøkkenbenken, den ene innerst på kjøkkenbenken, den andre ytterst, idiotisk spør du meg..
Amanda bare reiste seg opp og dro ned steken i et lite sekund, jeg fikk «kastet» meg over henne samtidig, men da var steken godt plassert i munnen hennes.
Amanda får ikke ta mat, uansett hvorfor, men samtidig forstår jeg godt at hun gjorde det. Å se og lukte en stek som ligger så «godt» plassert er fristende for naturlige instinkter som slår til (mener jeg), den lå jo alene, ingen som eide den..
Jeg godtar ikke at hun gjør slik, og hun har vel heller aldri tatt noe mat før (..vel, litt småtteri må man bare regne med i oppveksten)  siden vi pleier passe godt på, og hun vet nok sikkert også godt at det ikke er ok å gjøre slik. Men det er en hund, og ikke noen maskin, så da kan det veldig lett oppstå slike situasjoner selv om man ikke liker de. Denne episoden her får jeg og Amanda dele «skylden» for, og ta det som en lærepenge, ihvertfall jeg! Det kommer til å bli lenge til det ligger noe mat ytterst på kjøkkenbenken igjen. Og så jeg som stjal maten fra Amanda da..
Steken som Amanda smakte på..havnet forøvrig i søplet, jeg hadde to lammesteker (og en svinekam) så ble nok middag uansett.

Jeg hadde sett reklamen for Bama (?) og rotgrønnsaker før påske, så vårt tilbehør til påskemiddagen ble nettopp stekte/bakte rotgrønnsaker, og det var fantastisk godt!

bakte rotgrønnsaker

 

Vi hadde dessert også, men den ble spist før jeg tenkte på å ta bilde.

Jeg har feiret fødselsdag 🙂 Ikke hver dag man blir ett år eldre.. men det skjedde i dag.

I morgen er mandag, og fremdeles påskeferie. Har lett for å glemme den 2. påskedag jeg, det er på en mandag.. og 2. nyttårsdag er jo arbeidsdag..

 

Amanda ligger rett ut ved føttene vår i kveld, før i dag lå vi slik, heelt utslitt ❤

boerboelkos

I går var Amanda og Tore ute å gikk en bra tur, etter turen la hun seg midt på kjøkkengulvet, jeg la meg inntil henne, og etter to minutter sov hun dypt. Ungene lekte midt på stuegulvet, men alle lot alle få være i fred 🙂

Selv om ungene leker i stuen så velger Amanda ofte å legge seg for å sove i stuen, eller på kjøkkenet. Ikke alltid hun sover så tungt, men noen ganger sovner hun og virkelig sover, med folk rundt seg på alle kanter. Det er veldig godt gjort med tanke på at Amanda er vant til å bo «alene» med oss, og at det vanligvis er veldig rolig her. For å inne snakke om barn som lærer å forholde seg til hund.
Jeg synes nesten det er like interessant å se barnebarna med Duke, hvordan de er sammen. Duke velger ofte å «være med» i leken, eller han ligger på avstand og observerer..

Da skal jeg fortsette påskefeiringen her, ha en fortsatt god påske 🙂

7 kommentarer om “Påskeopplevelser

  1. For en herlig påske dere har hatt! Fantastisk å se bildene av Amanda og Duke, det der hadde aldri jeg trodd heller! Moro når man ser fremgang, uansett hvor lang tid det tar 🙂

    Liker

    1. Ja vi har hatt en kjempefin påske 🙂
      Amanda og Duke har snust på hverandre når de var «små», og såvidt hatt kontakt før, men nå var det litt annerledes, både med Amanda og Duke, var en helt annen tone» de imellom, selv om Duke ikke ser så fornøyd ut.. Han var passe «stolt» etterpå, hver gang 😛
      Jeg hadde faktisk ikke trodd de skulle komme så langt.. for de har liksom hatt hver sin plass å være på, og stilltiende avtale.. om å ikke bry seg for mye med hverandre.
      Amanda har jo ikke hatt mulighet til å bort til Duke, synes det er viktig at han har et område han får være i fred på,så er jo han som tar initiativ til dette, og Amanda har valget om hun vil hilse på, bortsett når Duke kom i fullt firsprang.. minner mye om «moskusangrep»..
      Ja du har jo fulgt de hele veien, så vet jo hvordan det har vært 🙂 Ikke bare med dette, men alt ellers også, så det føles veldig bra at det kommer «stor» framgang.

      Liker

      1. Og det er jo helt greit at de har hatt hvert sitt sted å være på, hvor de kan være i fred og ikke måtte bry seg med hverandre. Hadde vært verre hvis de hadde vært etter hverandre hele tiden. Søte er de ihvertfall 🙂

        Liker

        1. Ja, de må ha hvert sitt sted, vil si Amanda vet jo aldri når Duke kommer hoppende tydeligvis 😛 Vi har måttet hente han noen ganger når han er på tur inn på soverommet vårt, og Amanda ligger der..

          Liker

  2. Du skrivet du ikke kan så mye om katters kroppsspråk, så jeg kan jo prøve å oversette litt fra møte mellom han og Amanda. Ørene til Duke forteller at han er veldig skeptisk. På det første bildet er han litt avventende, men bittelitt nysgjerrig. Han snuser litt i lufta, altså forsøker å identifisere, og værhårene peker fremover, noe som er offensivt. Ørene er derimot litt mer defensive. På det midterste bildet er han fortsatt anspent, men velger å hilse. På det siste bildet har han inntatt en mer offensiv og avvisende holdning. Haken er dratt ned mot brystkassa, og ørene ligger mer bakover og flatere. Dette er en, for han, tydelig advarsel til Amanda: Kom nær meg igjen, og du får deg en på trynet 😉 Katter logrer av motsatt grunn enn bikkjer, og hovedregelen er at jo raskere og mer kontakt pisking med halen, jo surere er katta 😉 Det høres jo ut som om Amanda tok meldinga fra Duke, og lot han være i fred. Flinke jenta, langt fra alle bikkjer skjønner forskjellen i spesielt halespråket mellom hund og katt 🙂

    Masse koselige bilder av både folk og dyr. Og jeg ble så glad da jeg leste om den lammesteken. Blir litt som ulvene som tar sauene: Serveres det på sølvfat, så blir det spist 😉 Selv om man har regler, så er det grenser for hva man kan forvente av et dyr, mener jeg. Hvis man vil ha noe som ikke tenker eller reagerer naturlig, så får man skaffe seg en teddybjørn da, og ikke noe som lever 😉

    Og GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN PÅ ETTERSKUDD!!! 😀 😀 😀

    Liker

    1. Det var en flott oversettelse, og veldig likt det jeg trodde, det med «logringen» har jeg fått tydelig med meg at det ikke er det samme som hund, av Duke, hehe.
      Duke har nok alltid vært en forsiktig katt, og det har aldri vært aktuelt å tvinge eller presse noen av de til noe. Er det to-tre år som må til for at de skal komme «overens», ja da får det bare ta to-tre år, og går det ikke, ja så går det ikke. Det viktigste er at de har sine steder å få være i fred på, og at de vet de får være i fred.
      Jeg ser jo også at Duke har et veldig tydelig kroppsspråk, noen ganger… De gangene jeg ikke ser det så er det mest sannsynlig jeg som ikke har sett etter eller lagt merke til det.
      Det var veldig forbausende oppførsel fra Amanda sin side, og det gjentok seg jo mange ganger i påsken, var ikke bare en engangshendelse. Så jeg er veldig spent på neste gang Duke kommer 🙂

      Ja den lammesteken er en påminnelse om at jeg er en elendig hundeeier som ikke har kustus på hunden min.. Neida, det mener jeg ikke! Men er mange som mener det om slike hendelser, for meg så sier det litt om de som hundeeiere..
      For ikke snakke om «skrytevideoer» som dyktige.. hundeeiere legger ut på nett, de gir hunden mat, tar den fra hunden, gir den tilbake og tar den igjen, osv. Da er de dyktige ledere gitt 😡 Alle vet jo at en god leder gir og tar med samme hånd, gjentatte ganger, er man sjef så er man Sjef, ihvertfall i sitt eget hode 😛

      Jeg synes så absolutt man skal dressere en hund, og grenser må man ha, det trenger hunden. Og når man har så «stor» og tung rase som jeg har så må man være veldig påpasselig med mange ting. Men det er et levende individ, da må man bare ta høyde for forskjellig, og som du sier, en teddybjørn kan være et veldig godt alternativ for mange 🙂

      Takk så mye 😀

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..