Amanda og Kaos

Amanda storkoste seg når hun fikk besøk i dag

Veeent på meg
Veeent på meg

 

I farta, og Amanda har nesten tatt igjen Kaos
I farta, og Amanda har nesten tatt igjen Kaos

 

Amanda benytter anledningen til å puste, mens Kaos snuser
Amanda benytter anledningen til å puste, mens Kaos snuser

 

Krasjtest
Krasjtest

 

Kom igjen
Kom igjen

 

Leker litt
Leker litt

 

Viser tenner
Viser tenner

 

To som begynner å bli slitne
To som begynner å bli slitne

 

Innkalling, funker bra ;)
Innkalling, funker bra 😉

 

Etterpå var det inn for å slappe av
Etterpå var det inn for å slappe av

 

Jeg var veldig spent på hvordan Amanda skulle oppføre seg igjen i dag, siden det er så lenge siden de har fått vært ute sammen. Men det gikk over all forventning, de løp, løp og løp litt mer.
Jeg la merke til noe litt rart når jeg skulle gå gjennom bildene, det er alltid Kaos først på bildene der de løper… haha.
Det er et syn å se det, men Amanda gir ikke opp, hun langer ut det hun klarer. Kaos er jo litt grei, og stopper opp en og annen gang, slik at hun får igjen pusten.
Etter å ha løpt litt så ble det tid til litt lek også, jeg er fremdeles imponert over hvor «fin» Kaos er i forhold til Amanda (og andre hunder), Amanda har fremdeles veldig til respekt for han, selv om hun må prøve seg litt en og annen gang. Hun «kveste i» en gang i dag også, men var bare å dra henne vekk, vente to sekunder og så slippe henne igjen, da var det full lek igjen en liten stund.
Begge to begynte å bli passe slitne, så var greit å avbryte like etterpå. Kaos klarer å stoppe, og gi seg med leken når han blir sliten, men Amanda må fremdeles ha hjelp. Vi har knapt nok sett Amanda etterpå, hun har sovet stort sett resten av dagen og kvelden, og det begynner å bli noen timer siden, så det ble ikke noen tur på henne i dag.

Hunder i lek er fantastisk morsomt å se, hvordan de leker, leser hverandre, sender ut signaler til hverandre, og ikke minst hvor forskjellige de er. En Jämthund og en Boerboel har jo utrolig forskjellig kroppsform, Kaos er mye «større» enn hva Amanda er, men Amanda er en del tyngre. Amanda bruker kroppen sin mye i lek, det gjør Kaos også, men ikke til å komme fra at Amanda får litt mer tyngde med kroppen sin, og hun har en del å lære der også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Amanda og Kaos

 1. Kjempeherlige bilder! Etter å ha levd i 11 år med en hund som bare fungerte sammen med én annen hund, blir jeg fremdeles glad langt inn i sjela når jeg ser hunder som har glede av hverandre. Nå virker det som om Nairo utvikler seg til å bli litt sær (les: overhormonell) i møte med andre hunder, så han trenger voksne hunder som vet å sette han på plass, i tillegg til at jeg må lære meg å sette han på plass også. Ikke misforstå, han er stort sett grei, men det bikker fort over til amorøse handlinger, noe hverken jeg eller de andre hundene liker.

  Liker

  1. Vi har hatt «alle» typer hunder, kan møte/leke med alle, kan møte/leke med bare av samme kjønn, kan møte/ leke med noen, og helst ingen.
   Amanda blir nok en slik «noen», og er jo ikke så mange å leke med heller. Mange vil slett ikke at hunden skal møte/leke med så stor hund, andre tør ikke osv, og jeg kan jo aldri garantere noe med Amanda og andre hunder.
   Jeg ser jo også at både Amanda og Kaos leker voldsomt, eller det ser voldsomt ut når de leker,
   Det jeg vet med Amanda slik hun er nå er at hun må ha en hund som er voksen og sterk i «hodet», som vet hvordan man skal behandle tenåringer… Så får man se etterhvert. Nå er ikke vi noen slike veldig «hundesosiale» folk, men det er veldig greit å kunne møte og gå der det er andre hunder uten problem, så der har vi litt å trene på.
   Overhormonell er ikke bare bare nei, vi har ikke hatt hund som har vært det, men kjenner til det, og den hunden ga seg dessverre ikke, hjalp ikke at han fikk «juling» av andre hunder heller, og så langt skal det jo helst ikke gå.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..