En flott tur med rester etter elg

I går var det jo full klaff med været her, en stund. Da det var -13 gikk jeg og Amanda på tur, jeg hadde vel egentlig tenkt å gå bare en liten tur, det ble heller ikke noen lang tur, men litt lenger en beregnet. Det var jo så mye «nytt» å snuse på igjen, og undersøkes.
Det er ingen hemmelighet at Amanda kan være et lite mareritt når vi møter noen, det har riktignok gått bedre ettersom hun har blitt eldre. Og i går oppførte hun seg veldig bra, til henne å være… De vi møtte gikk alene, og da er det jo forholdsvis greit. Hun prøver å bort til de, men gikk forbausende greit å stoppe henne, hun satte seg til og med rolig ned i perioder, og herpet noen busker mens vi sto å snakket. Hun var veldig oppmerksom på bevegelser og hva personene gjorde, men når hun får være i fred og ikke får noen oppmerksomhet går det igrunn veldig bra.
Amanda er jo egentlig snart voksen, så slik sett burde vi kunne klart å gått pent forbi andre folk både med og uten andre hunder, men slik er det nå ikke, vi får bare fortsette framgangen vår 🙂
Nå er ikke det å ha «problemer» med passering noe som er raseavhengig, tror ikke Boerboel er hverken bedre eller verre enn andre raser, det har vel mer med hundeindivid å gjøre og/eller trening. Jeg møter jo hunder av alle størrelser og noen ser knapt på meg, andre gjemmer seg bak føttene til eier, og andre igjen hopper og spretter og skal hilse.
Jeg prøver å se/spørre hva eieren ønsker, og har ikke noe imot å hilse på en overivrig hund om ikke eieren har noe imot det. Er ofte at hunden roer seg ned etter den har hilst, men jeg vil nå helst at Amanda skal roe ned før hun eventuelt hilser, så da får vi bare se.

Starten på turen vår
Starten på turen vår

 

Vi gikk heldigvis en liten «rute», for det tok sin tid alt sammen, etter en stund så ble Amanda veldig ivrig, hun fant tydeligvis noe

Amanda ble veldig ivrig
Amanda ble veldig ivrig
Amanda fant litt av en elg
Amanda fant litt av en elg

Var en elg som hadde mistet geviret, og Amanda fikk det med hjem. Nå kan det bli veldig fine knivskaft av slike gevir, men det var Amanda som fant det, og hun har ikke bruk for noen kniv…Og det ligger jo nok av slike elggevir rundt omkring i skogen.
Legg merke til kjøving på midterste bildet der også, ser ut som de blir bare større og større. Vi gikk oppover for å krysse den, der det var litt enklere å gå. Jeg er nok litt for forsiktig noen ganger, men vet hvor fort uhellet kan være ute, og hvor vanskelig det kan være å «lappe» sammen en skadet hund, så jeg tar ingen sjanser på slike steder når jeg har med hund. Skulle jeg være uheldig å brekke noe, eller skade meg, så er nok sjansene større for at det skal gå bra med meg, enn om Amanda skulle falt stygt på isen og skade seg/brekke noe.
Amanda gikk forresten så flott i går, bruker selen i skogen og skogsveier, og da har hun vel halvannen/to meter med bånd, og nå går det som en drøm. Nå har vi «trent» en del på det, men jeg må fremdeles være litt «våken» når vi går, ser hun noe som fanger interessen så er det en fordel at jeg har sett det først… haha.

Mannen var borte stort sett hele dagen, så det var ei som var veldig glad i går kveld når mannen kom hjem og hun fikk litt kos (for det får hun da aldri fra den som er hjemme liksom)

Og når en da får sitte på fanget er det ekstra kos
Og når en da får sitte på fanget er det ekstra kos

 

 

Sovner nesten
Sovner nesten

 

I dag er det litt kaldt igjen, -22 da jeg sto opp. Men det blir vel bedre med tiden…
Amanda har nesten vinterpels, nå vet jeg ikke om Boerboel får vinterpels, men Amanda har en litt annen type pels nå ser det ut til, den er veldig tykk (ja, ikke slik tykk pels som Kaos har da…). Tykk i forhold til hvordan den var i sommer, men nå har hun egentlig hatt veldig bra pels nesten hele tiden. Har hatt et par perioder der hun har røytet enormt, er ikke til å tro at en hund med slik korthåret pels kan røyte så mye, jeg har jo hatt nesten vegg til vegg teppe her.
Hunder har jo vanligvis to røyteperioder i året, så venter i «spenning» på våren, hvordan den og pelsen til Amanda blir da.
Amanda får heldigvis ikke slik pels som «tyter» ut av kroppen, Kaos har slik pels. Jeg blir passe «sprø» av å se på Kaos når han har røyteperioder, det tyter pels alle steder, og jeg har mest lyst til å sette meg ned å nappe hele hunden. Må innrømme at jeg napper en del når han er her, hjemme hos seg har han furminator (?) og det er visst helt fantastisk hvor mye den hjelper. Ser ikke for meg at Amanda får så stor nytte av slik kam/børste, om det ikke finnes egen modell for hunder med kort pels, har ikke undersøkt siden jeg egentlig ikke har så stort behov for det.
Har lest forskjellige syn på disse furminatorene også, en del mener at pelsen blir ødelagt, så vet ikke hvor bra de er. Men er sikkert noe med hvordan en bruker de, og hvordan pels hunden har, jeg har aldri prøvd furminator, så vet ikke hvor enkelt/vanskelig det er å gjøre feil med de.

Får ordne til litt her, og så jobb, ha en flott dag 🙂


 

 

 

 

4 kommentarer om “En flott tur med rester etter elg

 1. Jeg har en «mareritthund» når det gjelder passeringer (ja, jeg vet, jeg har ikke trent noe særlig på det…). Møter vi bare mennesker, er det knurring og bjeffing og «utfall». Møter vi mennesker med hund, er det piping og draing og jeg vet ikke hva. Jeg skammer meg…
  Kjøving er isen i veien, ikke sant?
  Jeg har ingen anelse om Furminator funker for kortpelsede hunder, men jeg har hørt, som du, at den kan være ødeleggende for dekkhårene på langpelsede hunder. Mange Finsk Lapphund-eiere som ikke stiller ut hunden sin bruker den gjerne i røyteperiodene da den visstnok skal ta underulla veldig bra. Jeg stiller jo ikke Nairo, men har ingen planer om å prøve den uansett. Dyr er den også.
  Den røytinga Kaos driver med, anser jeg som den aller beste formen for røyting. Dotter. Arkas røytet hele året, men han hadde aldri den underulla som Nairo, Kaos og andre spisshundraser har, og jeg trodde jeg skulle klikke i vinkel av å ha lange hår over alt til enhver tid. Nairo røyter i dotter, og det er jo så enkelt å bare plukke de av han! De ser jo helt forferdelige ut, ser ut som om de har skabb eller noe, men dotter er lettere å ha med å gjøre enn enkelthår 🙂

  Liker

  1. Amanda piper ikke hun, men hun kan finne på å hyle og skrike… like morsomt hver gang, haha. Hun bjeffer nok noe en og annen gang, og drar for å komme bort, står ratt på to føtter også, så du er ikke alene om den. Men er derfor jeg blir så glad når hun roer seg fort ned, og godtar å være rolig uten å bort til folk som jeg står å snakker med, det går tross alt framover 🙂

   Kjøving er isen i veien ja, is svuller 🙂

   Ser det er flere som foretrekker dotter, hehe. Er veldig spent på våren/sommeren med røyting, for ser ut som Amanda har fått en veldig fin pels nå.

   Liker

 2. Jeg må bare spørre, for det har jeg ikke klart å få med meg, hvem er Kaos sin eier?Det er mulig du har nevnt det flere ganger, men det står altså helt stille. For dere får jo bare besøk av Kaos, ikke sant?

  Liker

  1. Nå har jo Kaos vært med siden forrige bloggen min, så det står vel kanskje ikke noe om hvem han hører til når jeg tenker etter.
   Kaos er hunden til eldste sønnen vår, PH. Kaos var mye her som valp, siden jeg var mye sykmeldt da, og ergo mye hjemme. Så da kom Kaos om morgenen, og ble hentet om ettermiddagen. Og så bodde de begge to her noen mnd etter litt. Og så har han vært her mye i perioder ellers også, så han kjenner oss godt, og vi han.
   Nå er Kaos voksen, og er en veldig grei hund å håndtere, slettes ikke den umulige valpen/unghunden jeg syntes han var før. Jeg var nesten sikker på at det måtte være noe seriøst «galt» med Kaos en lang periode… nå sier jeg ikke så mye om det lenger… Amanda er minst like «vanskelig» til tider, så snakk om å «få tilbake» 😛

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..