Dagen i dag

har igrunn vært bra. Amanda var veldig rolig i hele går kveld, og sov hele natten. Var en snartur ute halv seks i morges, og etterpå lå vi til nesten halv ni. Var tydelig at hun var «sliten». Etter mat, lek osv, så sovnet hun fort igjen, og sov noen timer, så ble sen tur på oss. Men vi fikk da gått «våre» 5 km i dag også. Det som er så morsomt,er at jeg kjenner forskjell når jeg går oppover den bratte «flaten» nå mot tidligere. Jeg peser fremdeles, men ikke fullt så høyt, haha.
Vi brukte lang tid i dag, var kommet litt snø, så Amanda hadde det morsomt med å spise snø.
Og jeg er veldig glad for broddene mine, hadde ikke tort å gått der vi gikk i dag uten de. De er bare fantastiske. Skrev om de i fjor vinter også, her et bilde av de på (tatt i går)

Piggene på broddene tar skikkelig godt, både på vått glatt høstvær og snø og is. Eneste minuset jeg har funnet hittil oppdaget jeg i dag, de klabber litt. Men følelsen av å kunne gå så sikkert på alt slags føre oppveier det minuset. De heter Snowline, om jeg ikke husker feil, har skrevet om de tidligere, så søk på brodder i bloggen så kommer det opp.
Skulle tro jeg var sponset av de slik som jeg skryter, men det er jeg ikke. Har prøvd og sett på så mange typer brodder tidligere, og felles for alle er at de ikke virket bra nok. Jeg har gått på blank is med disse, uten å gå «stolprete» og vært redd for å falle hele tiden.

Tilbake til turen vår ja, var jo den jeg skulle skrive om…
Gikk bra helt til vi var halvveis nede, da fikk Amanda en tullfikt igjen, med båndet. Da var jeg rett å slett glad for at ingen så oss, dumme hunden. Men det løste seg, og vi gikk veldig pent resten av veien.

Når vi kom hjem var nesten alle ungene hjemme, så da fikk Amanda en leketime igjen…

 

Var å så på noen små hunder før i ettermiddag, Cavalierer. Ikke mindre en 7 stk, tror jeg… fire voksne og tre valper. Amanda var svært så ivrig på å lukte på meg når jeg kom hjem igjen 🙂

 

Amanda fikk kose seg med kjøttbein igjen i dag, nå får hun det inne når det «passer». Heldigvis ligger hun rolig når hun får det, for blir litt ruskete etter det…

 

I dag var det veldig tydelig når hun var ferdig for denne gang, hun tullet teppet rundt det selv, hehe. Flinke hunden som rydder, så da var det bare å ta å gjemme det igjen.
Må benytte anledningen til å fortelle om hvor grei hun er med kjøttbein og alt annet av ben, tørrfisk osv. Har aldri vært noe problem, hun kommer bort til oss for at vi skal holde for henne osv, og når vi må ta vekk bein osv, så er det ikke noe problem i det hele tatt.
Å se på tenner og undersøke er heller ikke noe problem, er bare å løfte på leppene og lete… Minuset er at det er en passe våt opplevelse…
Når jeg tenker på labbene og klør, så er det merkelig at andre «toppen» av hunden er så problemfri. Ørene går greit å sjekke også.
Nå får jeg vel avslutte før hun slår seg vrang igjen, gjelder å slutte i tide har jeg funnet ut… Neida, tror hun har «tatt» kvelden nå, hun gikk på soverommet å la seg 🙂

 

 

13 kommentarer om “Dagen i dag

 1. Er det ikke moro å merke at pusten ikke er like tung som for en stund siden? 🙂 Jeg bodde en periode ved foten av festningen, så Arkas og jeg gikk mye turer der. Bare oppoverbakker hjemmefra, så vi fikk bra trim. På sommeren var jeg 2 uker på hytta, nesten ikke bakker i det hele tatt. Skal love deg at jeg slet noe veldig de første dagene i festningen igjen!

  Jeg mener jeg har notert meg broddene dine forrige gang du skrev om de, du kjøpte de hos Yaktrax, ikke sant? Eller var ikke de noe bra?

  Liker

  1. Veldig godt å kjenne forskjell ja, men så har jeg egentlig gjort det samme før, noen ganger…like morsomt å kjenne forskjell hver gang, hihi. Jeg blir nok aldri noen stor treningsfanatiker.

   Yaktrax har jeg ikke hørt om, eller husker ikke…jeg googlet ordet, hehe. De har jeg ikke prøvd, men jeg tror de har fått bra «kritikk» de også, men de er kanskje litt mer «fine» en de jeg har. Mine er veldig grove og kraftige.

   Hm, lurer på om jeg vurderte de der en stund i fjor, når jeg tenker etter ser de litt kjent ut. Men jeg ble jo så stor fan av de andre at jeg neppe kommer til å prøve noe annet.

   Liker

 2. De broddene er supergode 🙂 Kjøpte de etter at du skrev om dem i fjor, og de ble godt brukt i vinter. Veldig fornøyd jeg også.

  Det hender Sheela også får sånne tullfikter. Enten med båndet eller hun napper oss i buksa/skoene. Tror det er når hun blir klar, men er ikke helt sikker. Flaut er det ihvertfall om noen ser oss.

  Flinke Amanda som rydder etter seg 😉

  Liker

  1. Bra det er flere en meg 😀
   Så bra at det er flere en meg som «strever» imellom med hunden, jeg håper det går over med tiden… Tror faktisk Kaos sluttet helt, og er som et lam, men det tok ca 2 år…

   Liker

 3. Nå har jeg fått prøvd broddene du anbefalte og de er FANTASTISKE!!!!!!

  Vi gikk på isholke, snø og bar skogsvei og det var ikke noe problem i det hele tatt. Har aldri følt meg så trygg på isen før! Tusen takk for tipset 🙂 Nå kan cacher finnes også om vinteren! Om man bare husker å ta med broddene da…

  Liker

  1. Så flott!
   Jeg er så glad i mine at jeg har kjøpt et par til for å ha i reserve nå.
   Å gå på tur uten og med broddene er som natt og dag, bare den følelsen av trygghet, og slippe å gå med alle muskler spent er en veldig god følelse.

   Liker

   1. Ja, jeg festet dem på skoene før vi dro og skiftet når vi kom frem. Ble litt vanskelig å kjøre med brodden på! ler. Skoene og broddene ligger nå i bilen i tilfelle vi plutselig finner ut at vi fil gå i skogen. Det er jo bare asfalt rundt der vi bor og tror ikke brodden vil vare lenge om jeg går på asfalt med dem 🙂

    Liker

    1. Jeg har faktisk brukt mine en del på asfalt, spesielt om høst og vår når jeg gikk på jobb og det var vekslaned bar asfalt og isdekke.
     Det største minuset er «bråket» 😆 Man blir ikke akkurat lydløs på veien med slike brodder.
     Jeg ser og merker at mine ikke er like «skarpe» nå, men har som sagt brukt de mye, og er vel tredje sesong.

     Liker

      1. Tenkte tanken om sliping jeg også, og det burde jo gå.
       Jeg ser godt at mine er brukt en del, men de har godt feste enda. Spørs om jeg prøver med sliping etter denne sesongen, for å se om det går.

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..