Valpekurs

Så var vi ferdige med kurskveld en med hund.

Da vi kom der så møtte vi noen av hundene når vi gikk ned til der vi skulle være. Var vel åtte hunder, 2 Tibetianske spaniel (tror jeg), 2 Boerboel, 1 Samojed, 1 Boxer, og to som jeg er veldig usikker på, tror en av de er Buhund.

Amanda overrasker stort, ikke positivt. Hun ble så oppgiret og skulle «ta» de som kom i nærheten av henne av de andre hundene, da ble jeg stresset 😦
Skulle gå runde innen for «en ring» av de andre hundene og folkene, vi gjorde noen elendige runder, men det var vi ikke alene om 😆
Så var det et par øvelser til, som gikk like elendig.

Trene på innkalling gikk kjempebra for alle sammen, Kursinstruktøren sto med hunden i bånd, vi gikk/løp fra og «gjemte» oss, så skulle hunden komme. Alle hundene fant igjen folkene sine 🙂 Og ikke noe tull.

Og til slutt skulle vi slippe hundene, alle bortsett fra BB og Boxeren , ble sluppet, vi satt et stykke fra å så på. Jeg var ikke fristet til å slippe Amanda uansett.
Da de andre hadde vært løse en stund, et par ganger, så dro de, bortsett fra ene.
Da kursinstruktøren kom bort til oss så sa jeg at jeg slett ikke hadde lyst til å slippe Amanda, for jeg var overrasket over reaksjonen hennes, og visste ikke helt hvor jeg hadde henne, og forsto ikke helt hvorfor hun ble slik. Kursinstruktøren sa at det sannsynligvis var Amanda sin reaksjon på at det ble for mye av «alt»,  at hun ble usikker. Det kunne jeg jo se selv også, når jeg fikk tenkt meg om, men ble så «tatt på sengen» over reaksjonene til Amanda når vi kom der, og da hjalp det vel ikke så bra at jeg ble «stresset» heller.

Så skulle vi slippe hundene våre, jeg måtte jo spørre om det var bare å slippe…Og ja det var det (noen har tungt for det). Så da slapp vi hundene. Det var Amanda, en Boerboel til, en Boxer og en Samojed. Samojeden er en hann på 11 mnd, en stoor hund 🙂 Han var med da de andre var sluppet også. Så kom overraskelse nummer to, Amanda oppførte seg helt annerledes når de var løse alle sammen, men hun var nesten bare opptatt av en, og det var Samojeden. Og han var helt fenomenal til å leke med andre hunder, spesielt med tanke på størrelsen. Han var ikke «stor og brautete» men løp og lekte på en kjempefin måte.
Jeg hadde ikke vært overrasket over at alt gikk så bra når de var løse, om ikke Amanda hadde vært så «på» når vi kom der.
Var morsomt å se på når de var løse og løp omkring. Vi skule være i bevegelse hele tiden, så hunden fulgte stort sett med der vi var. Jeg synes i utgangspunktet det hørtes «skummelt» ut med å ha mange hunder løs, at ingen plutselig finner ut at de skal stikke av, men det gikk veldig bra.
De var løse en stund, så ropte vi de inn, og festet båndet til de. Gikk litt, og slapp de en gang til.

Så hittil er jeg veldig tilfreds med måten kurset er på, og kursinstruktøren(e). Selv om vi gjorde en elendig innsats på stort sett alt, så håper jeg at vi får nyttet det vi lærer der. Ser vi trenger mye trening…men det visste jeg fra før også. Vi prøver jo, men ikke alltid så lett når vi stadig har fått pauser på alt av trening, og bare er opptatt av at valpen skal bli frisk.

Gleder meg til neste kveld, og håper Amanda fort finner ut at det ikke er noe «skummelt».

Bilder ble det ikke noe av, skal se om jeg får husket på det lille fotoapparatet neste gang.

 

 

9 kommentarer om “Valpekurs

 1. Fryktelig frustrerende når det blir sånn, ikke noe moro i det hele tatt. Men jeg tror nok instruktøren er inne på noe, det ble rett og slett for mye for Amanda på en gang. Og da går det nok bedre neste gang! Det må jo også ha vært veldig deilig å se hvor godt det gikk når dere slapp hundene!
  Og se på den positive siden: så lenge du nå ikke «låser» deg og forventer en sånn oppførsel fra henne (for da kommer den mest sannsynlig), så vet du nå hva du har å jobbe med. Jeg er ingen instruktør, men hvis samme reaksjonen kommer neste gang, så hadde vel jeg tatt med meg hunden noen meter vekk fra de andre og trent litt på egen hånd.
  Gleder meg til å høre fortsettelsen!

  Liker

  1. Var veldig godt å se Amanda når vi slapp hundene ja, hun var ikke så veldig beskjeden av seg da heller, men ikke slik at hun skulle ta noen. Det kan jo ikke bli så mye verre på neste kurskveld, haha…Neida, men er nok lett for at en tenker på sist gang. Får prøve å nullstille oss før vi drar 🙂

   Liker

 2. Høres ut som en fornuftig instruktør. Høres ut som Amanda reagerer på en veldig typisk måte. Hun merker jo stresset ditt også, og det er sikkert en del av grunnen til at det gikk så mye bedre når hun var løs. Er jo en mye mer avslappet setting det. Samtidig med at hun hadde fått blitt litt vant til stedet/hundene osv.

  Lykke til videre. Spennende å følge med !

  Liker

  1. Var godt å se at hun var annerledes når hun var løs ja, du kan tro jeg var nervøs noen sekunder…Er spent på neste gang, får prøve å «glemme» første kveld, og starte på nytt 🙂

   Liker

 3. Huffja, det ble en frustrerende kveld… Trodde Assak skulle ta det litt mer rolig, men tror også han fikk vel mye inntrykk på en gang.. Stressa og gira!! Ikke samarbeidsvillig osv. osv.
  Vi får håpe det går bedre neste gang!!
  Trøsten er at alle BB (hehe) var like!! 😀

  Liker

  1. Jeg synes Assak var hakket bedre, men han ser ut til å være litt mer rolig «type». Amanda er litt mer «livlig»!!!
   Det kan jo egentlig ikke gå så mye verre for oss ihvertfall, så vi har et bra utgangspunkt, hehe.

   Liker

 4. Artig å høre hvordan kurset ditt er (og sammenligne med det vi var på). Savnet litt at de fikk springe løs jeg, så det ble jeg misunnelig på 😉 Sheela har jo vært løs med andre hunder ellers, men synes det hadde vært kjekt med en instruktør tilstede (da hun var yngre), slik at en kunne spurt litt og sammenlignet «hilseritualene» til hundene. Flott mulighet til å trene innkalling når de er løse sammen også.

  Artig at det gikk så bra da Amanda var løs. Kan jo hende at det hjelper neste gang til henne, at hun ikke blir så usikker.
  Første gang er også alltid verst…nå vet du hva du går til (hvordan opplegget er, hvordan Amanda og de andre hundene er), så da blir det sikkert litt lettere om hun blir litt stresset igjen også.

  Gleder meg til fortsettelsen 🙂

  Liker

  1. Første gang er verst ja, nå vet jeg hvordan Amanda er på kurset 😆 Nei, skal passe meg vel for å ikke «binde meg opp» i at hun blir på samme måte neste gang. Kan hende det blir som du (og andre) har skrevet her at hun da er «ferdig» med det.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..