Boerboel, hundefôr og røyting

I dag oppdaget jeg at Chakira nesten ikke røyter lenger. Vi var ute, og jeg klappet henne bakover på kroppen. Det gjør jeg flere ganger om dagen, da…Men nå så jeg plutselig at det ikke var den mengden med hår som det pleier være. Fatter ikke at jeg ikke har sett det tidligere. Trodde det tok lenger tid, før virkningen av nytt fôr kom. Nå er det 3 uker siden vi byttet fôr, og i går kjøpte jeg et annet fôr igjen   Hadde  jeg bare sjekket pelsen hennes i går, før jeg kjøpte nytt. Bestemte oss for å prøve Royal Canin forrige gang vi kjøpte nytt. Butikken hadde ikke det vi skulle ha inne, så vi kjøpte et annet ett som butikken hundeglede anbefalte. Ser ut som det ble full klaff. Forrige gang kjøpte vi Maxi Dermacomfort 25, er det fôret som lukter så godt 🙂 Men samtidig så bestilte vi Giant Adult 28. Så i går kjøpte jeg det Giant fôret. Får nå vente å se, kan hende det er like bra som Maxi for røytingen.

Chakira har røytet sinnsykt mye hele tiden siden hun kom her. Hun har helt kort pels, men som det ser ut etter henne likevel. Hår alle steder, hele tiden. Det er jo slik en må rekne med når en har hund, i perioder! Ser Kaos, han har de røyteperiodene som er «normalt» og ferdig med det. Noe så godt. Kaos er en Jämthund, og de har tykk pels. men likevell har Chakira røytet mye mer en han. Etter 1 år med sammenhengende røyting skal det bli helt fantastisk om vi nå har funnet rette fôret til henne.

En Boerboel skal ikke røyte noe særlig, så har vært lettere fortvilet over pelsen til Chakira. Vi får nå prøve det Giant fôret og se, er jo samme merket så kanskje det er «like bra». Om ikke så skifter jeg fort tilbake til Maxi ja. Det ga jo resultater etter 3 uker. Har jo lagt merke til hva som kommer ut…Det er mindre nå en før, og mot 2-3 ganger om dagen tidligere er det nå 1-2 ganger. Pelsen er mye klarere å se på også, noe jeg ikke har lagt merke til før i dag.

Når Chakira ristet seg før, så sto det en sky av pels rundt henne. Tror hun hadde nok pels til to hunder…Blir veldig spennende å se ihvertfall, hvordan hun blir nå.

Jeg syntes Maxi fôret var store biter, men fikk nesten sjokk når jeg åpnet sekken med Giant. Største bitene jeg har sett av hundefôr.

 

Fyrstikkeske, Giant og Maxi

Nå luktet det ikke så godt av Giant, som det gjorde av Maxi. Men luktet heldigvis ikke ille heller.

Fortsettelse følger……

 

 

 

 

4 kommentarer om “Boerboel, hundefôr og røyting

    1. Ja, var ikke i mine tanker at det kunne gå så fort. Hun røyter selvsagt enda, men det er ingenting i forhold til hva det var. Nå må jeg se etter, om det er løse hår på henne, hehe.
      Trodde det tok både 2 og 3 mnd før en kunne se resultat, så jeg er superhappy. Men så var det det nye fôret da…Men ser jeg at røytingen øker på så kaster jeg fôret tvert 😛

      Liker

  1. Så bra at dere har funnet noe som fungerer! Røyting kan være innmari irriterende! Beardisen min er omtrent akurat likedan uansett hva de spiser. Tinka tåler bare en type mat, men det er jo pga andre ting (Matintolleranse).

    Hva synes Chakira om de enorme bitene? Bløter du opp maten?

    Liker

    1. Jeg trodde nesten vi måtte leve med 1 hund med pels til 2 hunder…SÅ jeg er så glad.

      Chakira spiser alt hun…Men hun er veldig flink til å tygge maten, uansett hvor lite eller stort det er. Så hun tygger i vei, bruker nok litt mer tid nå, hehe.

      Før bløtte vi maten til ett måltid, nå varierer det litt. Vi bløter opp for at det skal mette mere.

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..